Cibonini Vukovi "umiru sami"

KOŠARKAŠKI viceprvak Cibona u strogoj tajnosti slaže kadrovsku križaljku za iduću sezonu. Iako su Vukovi na kraju prošle sezone uspjeli izvući 2. mjesto na državnoj razini, brojni su problemi obilježili rad momčadi iz "tornja", a na prvom su mjestu kašnjenje isplata igračima.

Vukovi će novu sezonu početi bez Branimira Longina i Marka Popovića, a Vjesnik doznaje kako nakon godinu dana u Ciboni, izlazno pismo traži i mađarski košarkaš Marton Bader. Situacija u klubu je prilično nezahvalna, a problem u prvom redu predstavljaju finacije. Ipak, Vukovi bi do 22. kolovoza trebali imati kompletiranu momčad.

Scoonie Penn, koji je lani odbio Cibonu i odabrao grčki Makedonikos, ponovno je na meti trenera Dražena Anzulovića. Zula je, piše Vjesnik, do ušiju zaljubljen u Penna čijim je dobrim razigravanjem Cibona bilježila pobjede u Euroligi. Međutim, Pennova budućnost u Zagrebu još je sasvim neizvjesna.

Na mjestu razigravača spominje se i Kyle Hill koji je lani igrao u Zadru. Izvjesno je da neće produljiti ugovor s momčadi iz Jazina, ali u ovom su trenutku Hillu bliže opcije klubovi iz SCG, Hemofarm ili Reflex. Spominje se i mogućnost povratka Davora Marcelića i Mate Skelina, dok bi Longinovo mjesto mogao upotpuniti bivši Mrav Damir Miljković.

Marko Popović karijeru će nastaviti u klubu koji je osvojio prošlosezonsko tursko prvenstvo, Efes Pilsenu, a on sam očekuje kako će mu u Turskoj biti lakše nego u Zagrebu. Cibona Popu, pišu Sportske novosti, još uvijek duguje neke neisplaćene premije, no, bivši je Cibonin košarkaš zadovoljan postignutim.

"Zahvalan sam treneru Anzuloviću i Ciboni što su me izvukli iz teške situacije. U Pamesi sam dobro krenuo, no, dolaskom Montecchije izgubio sam status. Cibona me vratila u život." - rekao je Popović koji bivšem klubu zamjera neambicioznost i apatičnost koja se uvukla u dvorane.

"Smeta me i prazna dvorana. Ja sam takav tip da ne mogu igrati pred praznim tribinama." - pojasnio je Pop za Sportske novosti.

Uzmu li se u obzir sve lošija posjećenost Ciboninih utakmica, kao i konstantan odlazak, uglavnom nezadovoljnih, igrača, možemo slobodno zaključiti da, poput stihova hrvatske predstavnice na Eurosongu, Cibonini Vukovi umiru sami.

Pročitajte više