"Cibosi prave oštre prekršaje na rubu ozljeda"

CIBONA je sjajno otvorila beogradsku utakimicu. Već nakon prve dionice na semaforu je stajalo plus deset, ali nakon odmora uslijedila je klasnična rupa i Partizan je ipak osigurao majstoricu u Zagrebu. 

Kako su Cibosu uspjeli od plus 12 završiti na minus 18, pokušao je nakon susreta pojasniti trener Dražen Anzulović;

"U prvom smo poluvremenu u potpunosti kontrolirali igru, bez obzira na smanjen učinak nekih nama bitnih igrača, ali u drugom su nas pokopale izgubljene lopte. Uz kriterij na parketu nismo mogli parirati Partizanu. Nadam se da smo sposobni u trećoj utakmici  pretočiti ovakvo prvo poluvrijeme u kvalitetnih 40 minuta."

"Odigrali smo dvije različite utakmice, jednu u prvom, drugu u drugom poluvremenu. Nismo imali kontrolu defanzivnog skoka, ali više me boli tih 14 izgubljenih lopti koliko si ne mogu dopustiti ni slabije ekipe od nas." - izreferirao je Zula.

Među efikasnijim igračima u redovima Anzulovićeve momčadi bio je Ivan Tomas s 13 ubačaja; "Već krajem prvog poluvremena počeli smo padati, zadržali smo razliku samo zahvaljujući dobroj igri u napadu. U nastavku smo bili loši u svim elementima, što je Partizan kaznio, iako je, recimo Drobnjak, jedan od najboljih igrača crno-bijelih, bio na klupi. Specifično za naše duele je da je domaćin uvijek veliki favorit. Uvjeren sam da ćemo odigrati bolje u majstorici i plasirati se u finale."

No, vjeruju u konačni uspjeh izrazio je i domaći trener Duško Vujošević: "Cibona je dobro krenula. Očigledno je da sa velikim ambicijama igra NLB ligu, želeći da uspjehom u njoj napravi i sezonu uspješnom. Počinju utakmicu sa spremnošću i hrabrošću da dobiju, prave oštre prekršaje na granici ozljeda. Mi na gostujućem terenu, iako smo ove sezone postigli nekoliko velikih pobijeda na strani, počinjemo s dosta respekta, možda i s nedovoljno samopouzdanja. Kod kuće opet se javlja doza straha od prevelike odgovornosti. Šanse u majstorici su izjednačene. Dat ćemo sve od sebe i pokušati svladati velikog rivala."

D.R./Adriaticbasket.com
Foto: AFP

Pročitajte više