Cibosi u štrajku pred važnu utakmica protiv Mrava

IAKO smo mislili da situacija u Ciboni ne može biti gora, pokazalo se da ipak može. Najgora sezona u povijesti začinjena je štrajkom igrača u samoj završnici prvenstva Hrvatske samo nekoliko dana prije početka doigravanja.

Uzrok zbog kojeg su igrači odbili trenirati pred vrlo važnu utakmicu sa gradskim rivalom Zagrebom su neplaćene posljednje četiri plaće. Jedini koji nemaju problema s primanjima su kao i obično strani igrači, u sadašnjem slučaju trojica Amerikanaca (Hoskin, Warren i Williams) koji su i jedini došli na trening koji je trener Sunara na koncu bio prisiljen otkazati.

Iako nisu trenirali, Cibonini igrači najavili su da neće bojkotirati današnju utakmicu sa Zagrebom koja će odlučiti s koje pozicije će momčadi krenuti u doigravanje. Zadar je i matematički osigurao čelnu poziciju , a pozicije ostale trojice ovisit će ponajviše baš o gradskom dvoboju.

Od dosadašnje četiri utakmice u sezoni Cibona je dobila one u NLB-ligi, a Mravi su trijumfirali u Kupu i nedavno u Ligi za prvaka.

Krasić: Iz kluba su stigle garancije da novci sjedaju do kraja tjedna

Kontaktiravši kapetana Cibone Barišu Krasića saznali smo da su sinoć iz kluba ipak stigle garancije kako će svi dugovi biti podmireni do kraja tjedna.

"Imali smo obećanje da će dugovi biti isplaćeni do 10. ovog mjeseca, a kako to nije bio slučaj, mi smo odbili trenirati. Jučer smo dobili garancije da će svi dugovi ipak biti podmireni do kraja ovog tjedna i nadamo se da će tako i biti."

Iako bez jučerašnjeg treninga, današnji raspored je uobičajen kao i pred svaku utakmicu.

"Danas imamo dogovor pred utakmicu, znači mogli bi reći uobičajen ritam pred susret. Situacija je sada najnormalnija."

Cibonin kapetan nije htio govoriti previše o situaciji da novac na koncu ipak ne bude uplaćen.

"Ukoliko dugovi ne budu podmireni razmišljat i razgovarat ćemo onda. Još sada ništa ne mogu reći. I prošle sezone situacija je bila slična, ali su svi zaostaci isplaćeni pa vjerujem da će i sada biti također."

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više