Cico: Budimo otvoreni, moj Niko je jači igrač od Luke Modrića

ZLATKO KRANJČAR osjetio se pozvan po tko zna koji put obrazložiti svoja čvrsta uvjerenja oko neupitnog statusa vlastitog sina i sve većeg pritiska javnosti kojeg s istim izaziva.
U zagrebačkom hotelu Sheraton mediji Cicu vrebaju dan i noć; neki se nadaju promjeni mišljenja, drugi samo dobrom naslovu za sutrašnje izdanje, no izbornik je nepokolebljiv.


"Niko je potvrđena vrijednost. On mora shvatiti što se od njega očekuje. Mislim da je protiv Irana igrao fenomenalno. I ne mislim da se problem hrvatske reprezentacije zove Niko Kranjčar." - kazao je.

Nije upitno da se izbornik počeo ponavljati, no što tek kazati za novinare i veliki dio nacije čije mišljenje se osam dana uoči početka SP-a mjeri u tisućama žvižduka?

"Ja ne mogu protiv javnosti. Svi su uz Niku Kranjčara. Što je ovih deset tisuća koji mu zvižde naspram 4,5 milijuna? Novinski napisi nimalo me ne opterećuju. Držim to pozitivnim, jer mogu dodatno motivirati Niku. Na svakom sastanku uoči utakmice udaram na njega. Pred svima. Iako, ja i Niko nismo razgovarali o utakmici s Iranom, nakon Osijeka nismo ni bili zajedno. Nikome medijski napisi ni zvižduci nisu ugodni, ali mislim da momčad ne gubi koheziju. Uvijek sam bio iskren s igračima. S Nikom također. Primijetio bih samo da su upravo mediji gurali Niku u prvi plan dok ja još nisam bio izbornik." - usvtrdio je Cico, te se nadovezao:

"Sada mu postaje problem činjenica da nosi prezime Kranjčar. No, neovisno o tomu Niko zavređuje biti nositeljem igre hrvatske reprezentacije. Uvjeren sam da zviždanje mom sinu s tribina nije spontana reakcija već instrumentalizirana hajka s elementima urote. Očekivao sam napade zbog da Silve, no ne i zbog Nike. Ali mene mediji ne mogu uvući u svoje igre. I nemojte se sa mnom boriti, jer ja na svojoj strani imam argumente. I rezultate. Možemo o svemu raspravljati, ali ne smijemo rušiti kult reprezentacije. Previše smo mali da bi se međusobno borili."

Da Silva je, barem što se ovog reprezentativnog ciklusa tiče, stvar prošlosti, no Luka Modrić, složit ćete se, hrvatska je budućnost.

"Budimo otvoreni; Modrić je divan, ima sve komponente kao i Niko, no moj sin je jači igrač. Luka i Niko uvijek mogu igrati zajedno, onda su još jači. Nije mi jasno zašto neki pokušavaju sve srušiti zbog Nike, on je posve nevažan. Bitan je samo kao igrač i bit će reprezentativac i kad ja ne budem izbornik. Analizirajte malo Niku Kranjčara. Zajedno s Torresom i Cisseom proglašen je igračem EP-a u izrastu do 17 godina. On je produkt jednog procesa u kojemu su sudjelovali HNS, Dinamo, Mamić i obitelj Kranjčar. Niko je kulturna osoba koja se zna ponašati ali i ponositi velikim srcem i hrvatskim razmišljanjem." - zaključuje izbornik.

Baš kako je zgodno dodao novinar Slobodne Dalmacije, neki će biti razočarani ovakim izjavama, ali kockarskim rječnikom, Cico će staviti sve na broj 19. I čekati...

D.R.

Pročitajte više