Cico: Gdje je nestao splitski dišpet?

NAKON što je Hajduk u uzvratnom susretu finala Hrvatskog kupa definitivno propustio priliku za osvajanje dvostruke krune, hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar zapitao se gdje je nestao čuveni splitski dišpet.

Izbornik je u srijedu iz svečane poljudske lože promatrao uzvratni susret finala Kupa između Hajduka i Rijeke, u kojem su gosti slavili pogotkom Mitua i zasluženo osvojili naslov. Budući da u veznom redu Hajduka igraju čak dva standardna reprezentativca, Ivan Leko i Niko Kranjčar, izbornik nikako nije mogao biti zadovoljan viđenim.

"Nas su ovdje, kad sam bio trener Dinama, silinom lomili, a sad kao da su na prisilnom radu." - komentirao je Cico igru Splićana nakon utakmice koja je razočarala nekih 15,000 navijača Hajduka okupljenih na Poljudu.

"Hajduk je imao dominaciju, ali bez izglednih prilika osim jedne koju je propustio Niko. Rijeka je znala što hoće, došli su obraniti prednost iz prve utakmice i činjenica je da su dobro stajali na terenu." - ustvrdio je izbornik Kranjčar, a prenose Sportske novosti.

Cico smatra da je u igri Hajduka izostala agresivnost koju su Splićani ranije pokazivali na Poljudu pred svojim navijačima.

"Očekivao sam veći pritisak prema vratima Rijeke. Hajduk u subotu mora spašavati sezonu." - kazao je izbornik, pa dodao kako igrač utakmice nije bio strijelac pobjedonosnog pogotka Dumitru Mitu nego – izbornikov sin Niko Kranjčar.

"Mitu je bio igrač odluke, a najbolji je bio Kranjčar. On je dominirao u ovoj utakmici, ali problem Hajduka je kolektiv. Čeka se individualni potez, a momčad ne prati igru pojedinca .Od Leke sam očekivao da će podignuti razinu igre Hajduka, ali ovaj susret sigurno neće utjecati na njihov status u reprezentaciji." - zaključio je Cico.

Pročitajte više