Cico se skrasio u dalekom Teheranu

CICO KRANJČAR se napokon skrasio, i to u Teheranu. Posljednji mjeseci za njega su bili sve samo ne laki. Prvo se sukobio s donedavnim prijateljem i poslodavcem, Zvonkom Zubakom koji ga je javno optužio za alkoholizam da bi nedavno navodno zbog istog problema, završio u traumi. No, bivši hrvatski izbornik i jedan od najuspješnijih Dinamovih trenera u povijesti demantirao je da ima problem, a ovih je dana pronašao novi angažman nakon kratke slovačke epizode.

Iranski je Persepolis objavio da će ih upravo Zlatko Kranjčar povesti u novu sezonu. Prošlogodišnji prvaci Irana u potrazi su za trenerom još od svibnja kada je klub napustio Nelo Vingada. Šuškalo se da su blizu klupi Oleg Blokhin i Wim Wijsbergen, no na koncu je posao dobio upravo Kranjčar.

Dogovoru je kumovao Khashayar Mohseni, predsjednik Dunajske Strede, slovačkog kluba koji je posljednji upisan u Kranjčarevom CV-u. Upravo je Iranac Mohnseni preporučio Kranjčara za ovu poziciju, ali ga i oslobodio ugovorne obveze u Stredi. Prema nekim špekulacijama Cico bi godišnje u Teheranu trebao zarađivati oko 450 tisuća dolara.

"Zadovoljni smo što je gospodin Kranjčar izabran za trenera Persepolisa i nećemo mu praviti nikakve poteškoće. Oslobađamo ga obveze preostaloga ugovornog razdoblja", izjavio je Mohseni.

Poklepović u Persepolisu trenerska legenda

Persepolis je daleko najpopularniji, najslavniji  i najtrofejniji iranski nogometni klub, a zanimljivo je da su ga u dva navrata vodili hrvatski stručnjaci. Vinko Begović na čelu je bio u sezoni 2003./04., a mnogo više uspjeha imao je Stanko Poklepović koji se u Teheranu zadržao čak tri sezone, od 1994. do 1997. Prošlu su sezonu, završenu u travnju, završili tek na petom mjestu tamošnje prve lige. Prvakom je postao najveći Persepolisov rival, ljuti gradski suparnik, Esteghlal.

Teheran će Kranjčaru biti čak 18. promjena radnog mjesta u dugoj karijeru. Dva je puta bio trener Dinama, a vodio je i Segestu, Slaven Belupo, Samobor, Zagreb, Rijeku, Croatiju Sesvete (u dva navrata), austrijski Linz, slovensku Muru, arapski Al Shaab i egipatski El Masry. Uz to je odveo hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Njemačku 2006. kao najuspješniji izbornik u nekom kvalifikacijskom ciklusu.

Očekuje se da bi se Kranjčar novom klubu trebao priključiti u četvrtak.

Pročitajte više