LIGE PETICE

CIES: Halandova vrijednost je 142.5 milijuna eura. Treći je na listi najvrjednijih

Foto: EPA

MEĐUNARODNI centar za sportske studije objavio je procijenjenu vrijednost igrača u ovom trenutku na tržištu. Do nje je CIES došao koristeći ekonometriju koju je razvio unutar centra koristeći se parametrima kao što su dob igrača, njegovo iskustvo, napredak u posljednjoj godini, broj pogodaka, asistencija, točnih dodavanja, nastupi za reprezentaciju..., a prema njima je u ovom trenutku najskuplji Vinicius Junior.

Realovo 21-godišnje krilo procjenjuje se na 166.4 milijuna eura i tom vrijednošću nadvisuje sve ostale nogometaše na svijetu. Drugo mjesto te liste pripada Philu Fodenu iz Manchester Cityja (156.2 milijuna), dok je treći Borussijin Erling Haland. Norveški napadač, za mnoge najveći mamac na tržištu, vrijedi 142.5 milijuna eura. Slijede Mason Greenwood (Manchester United, 133.9) te Bayerov Florian Witz (133 milijuna).

Gledano po pozicijama Gianluigi Donnarumma (PSG, 82 milijuna) predvodi popis vratara, a Ruben Dias (Manchester City, 121) popis stopera. Najvrjedniji bek je Alphonso Davies (Bayern, 122), a defenzivni veznjak Jude Bellingham (Borussia Dortmund 130). Wirtz i Vinicius zauzimaju čelne pozicije u poretku ofenzivnog veznjaka i napadača.

Pročitajte više