Cijela hrvatska odbojka suspendirana iz Europe!

EUROPSKI odbojkaški savez (CEV) suspendirao je Hrvatski odbojkaški savez (HOS) zbog dugovanja. To znači da su suspendirani svi hrvatski klubovi, reprezentacije i činovnici u međudržavnim tijelima.

CEV od HOS-a traži 60 tisuća eura, a dosad je uplaćeno samo 18 pa su se nakon nekoliko pisama upozorenja odlučili na suspenziju. Sve dok se dug ne riješi hrvatski klubovi i reprezentacije ne mogu nastupati. Time će prva na udaru biti ženska reprezentacija koju očekuje drugi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Iz HOS-a u stečaju poručuju da odluku o suspenziji nisu dobili i da je može donijeti samo Skupština CEV-a koja prvu sjednicu ima tek u rujnu. Napominju i da dug iznosi samo 20 tisuća eura i to zbog odustajanja odbojkašica Azene i odbojkaša Zagreba od europskih natjecanja, a kako klubovi nisu platili HOS-u u stečaju, tako ni on ne može platiti CEV-u.

Večernji list piše da je jedina kopija odluke CEV-a završila u rukama Zlatka Mateše, predsjednika Hrvatskoga olimpijskog odbora. O cijelom slučaju raspravljat će se danas na sjednici HOO-a.

Pročitajte više