Cikatić: Postajem predstavnik K-1 iako su me u Japanu blatili

NAKON pet godina pauze bivši 14-erostruki svjetski prvak u raznim verzijama borilačkog sporta Branko Cikatić, u ponedjaljek ujutro vratio se na scenu mečom protiv Japanca Hirofumia Kanayame.

Domaći su suci napravili propust pa je meč završio remijem unatoč vidljivoj prevlasti našeg borca.

"Znam, domaći je teren, domaći su suci, a borac je miljenik publike i jasno je da ga nisu htjeli demoralizirati. No, nakon borbe dolazili su mi drugi borci te mi čestitali, kao da sam pobijedio. Zato i nisam previše tužan, makar bi mnogo ljepše bilo da sam se vratio pobjedom." - prokomentirao je Hrvatski tigar.

Ipak, prepuna kultna dvorana Korakan, u kojoj je bila i nekolicina aktivnih K-1 boraca, Cikatića je ispratila ovacijama.

"U prosincu sam opet u Japanu. Nagovarao sam Kanayamu da odradimo revanš , no on to ne želi. Ovo mu je bio oproštaj. Novi protivnik vjerovatno će mi biti Nizozemac Manarth." - dodao je Branko.

Nakon meča Cikatić je imao sastanak s vlasnikom K-1 Kazuyoshijem Ishiijem na kojem su se dogovorili da naš borac bude predstavnik popularnog sporta za istočnu Europu.

"Dogovorili smo se se da budem predstavnik K-1 za istočnu Europu, te još moramo samo razraditi neke detalje. No, tvrdim da će svi oni koji vole ovaj sport, moći i kod nas uživati u vrhunskim borcima i mečevima. Međutim, također je zanimljivo što sam osobno saznao od Ishija, na koje su me sve načine blatili u Japanu." - rekao je, iako javnosti nije otkrio na koga točno misli.

Cikatić će u utorak održati seminar specijalnim postrojbama japanske vojske, a nastavlja i s pripremama za sljedeći meč. Tada ga očekuje još K-1 Max turnir na kojem će pobjedniku uručiti pojas, a u Hrvatskoj bi se mogao naći 22. srpnja, kako piše u Sportskim novostima.

Pročitajte više