Čilić: Bilo mi je drago kada je Andreev razbio reket

MARIN ČILIĆ dugo će pamtiti današnji dan i svoju prvu ATP pobjedu. Platio je Rus Andreev Igor, 25. igrač svijeta i još jedan izdanak ruske teniske škole. Pobjednik juniorskog Roland Garrosa nije mogao skriti svoje oduševljenje. Uostalom, nije ni trebao.

Kada smo ga jutros sreli u Domu sportova kazao nam je ga popodne s druge strane mreže očekuje najveći izazov u karijeri. Šest sati poslije, uz gromoglasan pljesak dočekali smo ga u press centru i čestitali na sjajnoj predstavi.

Rus je dugo pokušavao slomiti našu tenisku uzdanicu, lomili su se poeni, setovi, kasnije i reketi, no ništa nije pomoglo Andreevu da dođe do drugog kola Zagreb Indoorsa. 525. igrač svijeta danas je pobijedio 25. na ljestvici.

Dok je išao prema dvorani, Goran Ivanišević pokušavao mu je objasniti što se upravo dogodilo. Ne, Čilić zaista nije mogao vjerovati da svi ti novinari čekaju upravo njega.

"Goran kao Goran, kazao mi je da pogledam kasetu, da shvatim gdje griješim." - kazao je Marin i izazvao smijeh prisutnih.

"Moglo bi se reći da je servis za meč bio u Goranovom stilu. Cijelo vrijeme pokušavao sam se opustiti, nisam razmišljao o dobijanju meča. Kada servirate za meč kroz glavu vam prolaze razne misli, ja sam pokušao igrati kao da je meč upravo počeo." - tvrdi Čilić.

Prvi put je u seniroskoj konkurenciji nastupio u Umagu, no Belgijanac Vliegen bio je u tom trenutku jači, bolji i sigurniji.

"Sigurno da mi je nastup u Umagu puno pomogao. Kada sam tamo nastupio bio sam nervozan, to sada više nije slučaj. I seniori su ipak ljudi... Sada će moji ostali protivnici biti malo pažljiviji, iznenadio sam sve ovom pobjedom." - dodao je Marin.

Kolega je postavio zgodno pitanje; je li ovo početak Marinove seniorske priče?

"Slobodan sam reći da je.. Ali znamo kako to ide s tenisom...." - kazao je pobjednik juniorskog Roland Garrosa.

Vratili smo se meču s Andreevom. Igrala su  se tri seta, više psihički, nego fizički zamorna.

"Kako god bilo, sada ovo nazivam najvećom pobjedom svoje karijere. Iako, kada si na terenu, sve to puno drugačije izgledalo.  Prvi set bio je uspješan, uspio sam ostvariti ono što sam zamislio. No, u drugom sam htio malo usporiti igru, loše sam servirao, što je Andreev znao iskoristiti. Previše sam razmišljao na momente, povukao sam se, htio sam se što bolje pripremiti za treći set." - kazao je Marin.

A u trećem setu imao je devet break lopti, s tim da je spasio i pet break lopti Rusa...

"Imam sreće što sam dovoljno miran, to mi je vrlina. Ne želim protivnku pokazati da sam u neugodnoj poziciji. Istina, bilo mi je drago kada je Andreev razbio reket... Uzeo sam mu servis, radilo se o meču!" - zaključio je Ćilić.

D.R.

Pročitajte više