OI TOKIO

Čilić i Dodig izbacili Amerikance, Hrvatska ima dva para u četvrtfinalu

Foto: REUTERS/Mike Segar/Guliver

MARIN ČILIĆ i Ivan Dodig plasirali su se u četvrtfinale turnira parova na Olimpijskim igrama u Tokiju pobijedivši Amerikance Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea 6:3, 7:5 za sat i 31 minutu igre.

Kumovi iz Međugorja tako su se među osam najboljih pridružili Nikoli Mektiću i Mati Paviću, koji su četvrtfinale izborili već u ponedjeljak.

Nakon što su se dugo borili za ostanak u drugom setu na Čilićev servis, uspjeli su izjednačiti na 5:5 i demoralizirali Amerikance, koji su nizom grešaka u sljedećem gemu hrvatskoj kombinaciji omogućili break. Na Dodigov servis naš je par iskoristio drugu meč-loptu i prošao u četvrtfinale.

Za polufinale će se boriti protiv Britanaca Andyja Murraya i Joea Salisburyja, koji su odmah u prvom kolu izbacili drugopostavljene Francuze Herberta i Mahuta, a u drugom su bili bolji od njemačke kombinacije Krawietz/Puetz 6:2, 7:6(2).

Mektiću i Paviću protivnici u četvrtfinalu su Japanci McLachlan i Nishikori. Mektić i Pavić su prvi nositelji, nalaze se u gornjem dijelu ždrijeba te se s Čilićem i Dodigom ne mogu sastati do finala.

Od hrvatskih predstavnika u teniskim turnirima danas igra i Donna Vekić, koja se za četvrtfinale bori protiv Kazahstanke Elene Ribakine.

Obavljen je i ždrijeb mješovitih parova, u kojima će Hrvatsku predstavljati Darija Jurak i Ivan Dodig. Njima će prvi protivnici biti ruska kombinacija Anastasije Pavljučenkove i Andreja Rubljeva.

Pročitajte više