TENIS

Čilić ispao s turnira u Monte Carlu

Foto: EPA

NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je drugom kolu turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu. Bolji od Čilića, koji je na 22. mjestu ATP ljestvice, bio je predstavnik Sjedinjenih Američkih Država Taylor Fritz. Amerikanac, 13. tenisač svijeta, slavio je s 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:4) nakon dva sata i 15 minuta igre.

Čilić je odlično krenuo u dvoboj. Oduzeo je servis Fritzu u prvom gemu, ali nije uspio dugo zadržati to vodstvo. U četvrtoj igri Fritz je vratio break, da bi u osmoj igri Čilić zaredao s promašajima te još jednom pokleknuo na svom početnom udarcu. Kod vodstva Fritza od 5:3 Čilić je stigao do tri vezane prilike za re-break, ali Amerikanac je s pet uzastopnih osvojenih poena priveo prvu dionicu dvoboja u svoju korist.

U drugom setu jedini break ostvario je Čilić, i to pri rezultatu 5:4. Na svoju treću break-loptu u setu pogodio je sjajnu forhend dijagonalu na samu osnovnu liniju, na što Fritz nije imao odgovor. Susret je odlučen u šestoj i sedmoj igri trećeg seta.

Fritz je aktualni pobjednik Indian Wellsa

Prvo je Čilić oštećen kod izjednačenja na Fritzov servis jer se linijski suci nisu oglasili na jedan Amerikančev udarac koji je odsjeo u autu. Čilić je nastavio s igrom i na kraju izgubio taj poen. Kako je sljedeći poen pripao Čiliću, došao bi do breaka da nije bilo sudačkog previda, no to je značilo samo još jedno izjednačenje.

Fritz je potom s dva uzastopno osvojena poena ipak izjednačio na 3:3. U sljedećem gemu Čilić je izgubio servis te taj zaostatak više nije uspio vratiti. Fritz je došao do druge pobjede u trećem ogledu s Čilićem.

U idućem kolu igrat će protiv sunarodnjaka Sebastiana Korde, koji je izbacio Španjolca Carlosa Alcaraza, jednoga od najboljih mladih tenisača na svijetu. Fritz je, inače, protekli mjesec osvojio naslov u Indian Wellsu.

Pročitajte više