ATP

Čilić izborio četvrtfinale Washingtona

Foto: EPA

MARIN ČILIĆ plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Washingtonu pobjedom protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea rezultatom 6:3, 6:4 za sat i pol vremena igre.

Čilić je prvi put igrao protiv 18-godišnjeg Kanađanina, trenutačno 22. tenisača svijeta. Dobro je otvorio meč i u prvom napravio break. Kod vodstva 3:1 ponovno je oduzeo servis Kanađaninu, koji je uspio spasiti jedan izgubljeni servis i smanjiti rezultat na 4:3. No Čilić je uzeo dva sljedeća gema i prvi set. 

Na početku drugog seta Auger-Aliassime prvi je imao šansu za break, dvije lopte pri rezultatu 2:2, a Marin se izvukao odličnim servisima. Novu break-priliku mladi Kanađanin osvaja u devetoj igri, ali Marin je izvukao i taj gem, a već u sljedećem napravio break za pobjedu.

U četvrtfinalu Čilića očekuje bolji iz ogleda između Rusa Danila Medvedeva i Amerikanca Francesa Tiafoea. Protiv 23-godišnjeg Rusa, koji je trenutačno deseti tenisač svijeta, do sada nije igrao, dok je dva puta pobijedio Tiafoea, koji je 40. na ATP ljestvici.

Pročitajte više