Čilić je taj koji će odlučiti o pobjedniku: Seppija bi morao proći

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Marin Čilić opet je kidao živce svojim navijačima i onima koji su se kladili na njega uzevši u obzir da ovih drugih vjerojatno ima više. Čilić je na kraju slavio 5:7 6:1 6:3, ali nije bio naročito impresivan. Iako brojke kazuju 77 % poena na prvi servis i 13 aseva , prvi set je opet bilo standardno mučenje sa samim sobom. Devvarman je servirao za set kod 5:4 da bi se Čilić vratio i opet izgubio servis na 5:5. No tad se malo pribrao i podigao postotak osvojenih poena na 2.servis i do kraja meča više nije pružio break loptu. Pomoglo je sigurno i to što je Devvarman bio puno više orijentiran na obranu i manje agresivan, a i bandažirano koljeno Indijca kao da ga je sprječavalo u ponekim kretanjima. Čilić je nakon meča dao intervju u samom pogledu na proteklu sezonu. Izjavio je da 22. mjesto na ATP listi smatra postignućem iako vjerujemo da duboko u sebi možda i misli da je trebalo to biti nešto više. „ Imam potpunu vjeru u svoje mogućnosti i priliku da popravim svoju poziciju do kraja sezone“ izjavio je Čilić. Sa jubilarnom 40-om pobjedom ove sezone osigurao je deveti međusobni ogled sa Talijanom Seppijem.
Seppi je zabilježio hattrick pobjeda nad Andreevom u mjesec i pol dana i to sve u tri seta. Izgubio je prvi set i gubio break u trećem setu,ali onda opet okrenuo meč i na kraju slavio sa 3:6 6:2 6:4. Postotak 1.servisa bio je samo 48 % , ali i dobrih 74 % osvojenih na svoj prvi servis. Ponudio je šest break lopti od koje je uspio četiri spasiti.


Inače Seppi ima 2 osvojena challengera u dvorani ove godine i idealnih 10:0. Dok je na ATP razini ipak to skromnijih 3:2 što je i dobar omjer s obzirom na prijašnje godine kad je on bio negativan.

BetPlace.net preporučuje:

H2H kaže 4:4 s tim da je Čilić dobio dva zadnja meča. Dobio je meč u Umagu sa 6:1 6:3 te potom u Montrealu na tvrdoj podlozi sa 7:5 6:4. U oba ta meča je dominirao, imao puno više break lopti te isto tako više poena na returnu. Čilić je u ta dva zadnja meča pokazao kakav je matchup, on je taj koji je agresivniji, on je taj koji pogađa winnere i radi neprisiljene greške. Pobijedio ga je na zemlji i na tvrdoj podlozi i sad igraju u dvorani gdje bi Čilićevi udarci trebali još više doći do izražaja – više besplatnih poena na servis te forehand koji ovdje dobro oscilira i kreaira dosta poena sa njime. U izmjenama sa osnovne linije Seppi možda je nešto konstatniji, ali opet ne dovoljno da bi nešto više profitirao iz toga. Ovo je protivnik sličan prošlome, opet je to Marinov meč za pobijediti ili izgubiti. Sigurno mu je naraslo samopouzdanje nakon ove dvije pobjede i sve govori u korist našeg tenisača da bi se trebao plasirati u polufinale. Da li će opet bit patnje i puno mučenja, svakako je moguće,ali ishod bi na kraju morao biti pozitivan za našeg tenisača. Čilić je trenutno preveliki zalogaj za Seppija u ovakvim uvjetima i to danas treba pokazati na terenu. Da li ima valuea u ovom niskom koeficijentu ? Rekli bi skoro da nema, ali value u Talijanu je teško tražiti kad je on taj o kojem ne zavisi puno ovaj meč, već o omjeru winnera i neprisiljenih pogrešaka Marina Čilića.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više