Čilić još ne zna hoće li igrati za Hrvatsku: "Odlučit ću nakon Australije"

 Foto: Hina

MARIN ČILIĆ održao je press konferenciju na kojoj je otkrio planove za budućnost nakon što je nedavno najavio da će se povući iz hrvatske Davis Cup reprezentacije.

"Odluku o nastupu u Davis Cup dvoboju sa Španjolskom donijet ću nakon Australian Opena", rekao je najbolji hrvatski tenisač u zagrebačkom hotelu Panorama.

"Htio sam si ostaviti više vremena za odluku da vidim kako ću se osjećati nakon Australije. U ovoj situaciji, u kojoj želim ići na Top 5 i osvojiti još jedan Grand Slam, moram biti maksimalno psihički i fizički svjež. Pokušat ću donijeti najbolju odluku za sebe i reprezentaciju. Od početka karijere uvijek sam bio uz reprezentaciju, kad god sam bio zdrav". 

U novoj godini ima velike ciljeve.

"Očekujem ulazak među pet najboljih tenisača svijeta, do Wimbledona nemam puno bodova za braniti i to je idealna prilika za još jedan iskorak", rekao je Čilić i dodao: "Vraćam se u Chennai gdje sam nekoliko puta igrao sjajno, volim igrati i u Australiji gdje je puno Hrvata i imam veliku podršku. Očekujem dobar početak sezone, imam samopozdanja nakon renkinga karijere. Imao sam sjajnih zadnjih 6 mjeseci, veliki mi je motiv želja da nastavim u tom smjeru i dođem do petog mjesta". 

  

Pročitajte više