DAVIS CUP

Čilić: Mogu odigrati dobro protiv Đokovića

Foto: EPA

HRVATSKA teniska reprezentacija na korak je od finala Davis Cupa. Svoj četvrti plasman u završnicu pokušat će ostvariti pobjedom protiv Srbije, nakon što je u dosadašnjem dijelu natjecanja svladala Australiju, Mađarsku i Italiju.

"Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Danas će momci još trenirati i nadam se da će sve biti dobro. Na papiru su oni blagi favoriti, imaju Đokovića, koji je broj 1 na rang-listi, njihov drugi igrač je bolje rangiran od našeg, a u paru smo mi blagi favoriti", rekao je izbornik Vedran Martić u najavi ogleda koji je na rasporedu u petak.

Čilić: Teška borba

Svoje viđenje susreta protiv Srbije iznio je i Marin Čilić:

"Očekuje nas zasigurno teška borba sa Srbijom. Radi se o nevjerojatno kvalitetnoj ekipi. Osim Novaka, imaju još tri-četiri sjajna igrača. Ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom ishodu u tom dvoboju. Rezultati u Torinu su nam drastično digli samopouzdanje, duh u reprezentaciji je veoma pozitivan."

"Borna Gojo je pokazao još jedanput da je fenomenalan igrač za Davis Cup i nadam se da će pobjede iz ovog natjecanja pretočiti u individualne pobjede i uspjeh na ATP Touru. A Nikola i Mate su uvijek spremni odigrati odlične mečeve, kao u cijeloj sezoni. Ja sam odigrao odličan meč sa Sinnerom, uz, naravno, nekoliko stvari koje nisu funkcionirale, ali vjerujem da to mogu ispraviti i protiv Novaka odigrati sjajan meč", rekao je Čilić, koji je protiv Đokovića odigrao 19 mečeva i pobijedio u njih dva.

Pročitajte više