Čilić nakon 2:0 i rekorda: Uživam igrati za reprezentaciju

Foto: EPA-EFE

MARIN ČILIĆ pobijedio je Francesa Tiafoea 6:1, 6:3, 7:6 i nakon prvog dana polufinala Davis Cupa donio Hrvatskoj veliko vodstvo od 2:0 protiv Amerikanaca.

Čilić je odigrao sjajan meč i osim u jednom trenuku u tie-breaku u kojem je gubio 3:0, nije dao mladom Tiafoeu veću priliku da zakomplicira susret.

"Mislim da je puno toga o meni ovisilo. Malo sam pao u trećem setu i on se vratio, ali mu nisam dopustio da se razmaše i to sam odradio fenomenalno. Bilo je mentalno nekih težih trenutaka, ali sve u svemu sam jako zadovoljan. Najvažnije je da nismo ni ja ni Borna potrošili previše energije i, ako će trebati, tu smo za nedjelju", rekao je Čilić nakon meča.

Ovom pobjedom postao je najuspješniji tenisač u Davis Cupu u hrvatskoj povijesti.

"Ključ je u tome što zadnjih godina zaista uživam igrati za reprezentaciju. I prije smo imali jaku momčad, ali povratkom Pavića smo stvarno jako, jako dobri. Publika je nosila i mene i Bornu i mogu reći da nam je donijela neke ključne poene. I nama i njima je bilo vruće, vlažno i teško biti na terenu, odnosno tribinama, ali bili su fantastični. Puno im hvala", dodao je Marin.

Hrvatska već u subotu ima priliku osigurati finale. U meču parova Mate Pavić i Ivan Dodig igrat će vjerojatno protiv Mikea Bryana i Ryana Harrisona.

"Oni su najviše nade polagali u te parove. Ostali su bez Jacka Socka, ali i bez njega su jako opasni u paru. No mislim da je naš par jako dobro spreman i nadam se da će riješiti meč. Ako neće, Ćorić i ja smo tu", zaključio je Čilić.

Pročitajte više