Čilić naplatio dugove Verdascu!

MARIN ČILIĆ svladao je Španjolca Fernanda Verdasca u 2. kolu ATP turnira iz Masters Serije u Madridu 6:2, 6:3 nakon jednog sata i 16 minuta igre.

Čilić je u oba prethodna međusobna dvoboja skupljao gemove protiv Verdasca. Ljevoruki Španjolac ga je lani pobijedio u polufinalu Sankt Peterburga 6:2, 6:3, a ove godine u polufinalu Nottinghama 6:3, 6:1. Međutim, ovoga puta je izgledalo da će uloga skupljanja mrvica bili namijenjena Verdascu, ali je domaći predstavnik na kraju ipak uspio ozbiljno zaprijetiti.

Čilić je četiri puta u meču oduzimao servis Verdascu i praktički svaki puta je u pitanju bio briljantan potez našeg igrača! Prva prilika stigla je već u četvrtom gemu meča. Verdasco je na prvu break loptu poteknuo drugi servis i dobio poen s maksimalnim rizikom, ali na drugu je Marin odigrao fenomenalnu bekhend dijagonalu. U osmom gemu prvog seta Čilić je na prvu set loptu izvanredno reternirao Španjolčev prvi servis, a potom je forhendom zabio izravni poen.

Po vrlo sličnom receptu je hrvatski tenisač iskoristio novu priliku u drugom setu, imao je dvije break lopte u drugom gemu. Prvu je Verdasco spasio dobrom igrom, ali na drugu je Čilić reternirao duboko, na osnovnu crtu, a potom je forhendom završio posao. I napokon, pri vodstvu 4:1, Marin je serijom sjajnih reterna izborio 15:40, a potom je u dugačkoj izmjeni dočekao Verdacsovu pogrešku.

Činilo se tada da je sve odlučeno, ali Španjolac je ipak uspio ugroziti Čilićevu pobjedu. Verdasco je prve dvije break lopte u meču dočekao pri rezultatu pri rezultatu 6:2, 5:1 za Marina. Iskoristio je drugu, a potom je u sljedećem gemu nakon 40:0 izgubio četiri poena u nizu. Marin nije uspio iskoristiti meč loptu u tom gemu. Uslijedio je drugi Čilićev servis za meč i prava drama. Verdasco je izborio nove dvije break prilike, koje su ga potpuno mogle vratiti u susret. Međutim, servis Čilića je odradio posao, na prvu je zabio izarvni poen, a na drugu as.

Hrvatski je tenisač odigrao odličan meč. Svi udarci funkcionirali su odlično, a pogotovo retern koji je bio i ključ Marinove pobjede. Verdasco je poznat kao vrlo agresivan igrač, ali Čilić mu u ovom dvoboju nije dopustio da se nametne.

Čilić će u 3. kolu igrati protiv pobjednika susreta između 4. nositelja, Britanca Andyja Murraya i sretnog gubitnika iz kvalifikacija, Talijana Simonea Bolellija.

Ivo Karlović, postavljen za 14. nositelja, još uvijek čeka na prvi nastup u Madridu. Igrat će u srijedu u 2. kolu protiv pobjednika susreta između Šveđanina Soderlinga i Francuza Serre.

Bolelli predao, Čilić igra protiv Murrayja 
 
Marin Čilić saznao je ime protivnika u 3. kolu ATP turnira iz Masters Serije u Madridu. Bit će to britanski tenisač i četvrti nositelj turnira Andy Murray.

Nakon što je hrvatski tenisač slavio protiv 13. nositelja Španjolca Fernanda Verdasca, bilo je 6:2, 6:3, Čilić je čekao svog sljedećeg suparnika iz meča Murrayja i Talijana Simonea Bolellija.

Meč je prekinut predajom Talijana nakon 47 minuta igre pri 6:0, 2:1 za Murrayja.

Bolelli je pokazao malo toga, nije imao niti jednu break priliku, Murray ih je iskoristio tri od 11 ponuđenih. Početni udarac nije mu bio nikakva prednost, na prvi je servis poentirao u samo 41 posto navrata, na drugom su mu također pripadale samo mrvice (42 posto). Neobranjiv udarac za njega je ostao samo san, a za to je vrijeme četvrti nositelj turnira uzimao ponuđeno.

Čilić i Murray nisu se do sada sretali na ATP Touru, no odigrali su jedan meč u Davis Cupu. Lani je, nakon pet iscrpljujućih setova na travi, slavio britanski tenisač 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 6:3.

Ivo Karlović, postavljen za 14. nositelja, još uvijek čeka na prvi nastup u Madridu. Igrat će u srijedu u 2. kolu protiv pobjednika susreta između Šveđanina Soderlinga i Francuza Serre.

ATP Madrid, 2. kolo:

Simon – Blake (11) 3:6, 6:1, 6:4

Čilić – Verdasco (13) 6:2, 6:3

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više