Čilić pobijedio Rochusa u Madridu

MARIN ČILIĆ pobijedio je Belgijanca Oliviera Rochusa 6:3, 7:5 nakon jednog sata i 39 minuta igre u 1. kolu ATP turnira iz Masters Serije u Madridu.

Bio je to prvi Čilićev meč nakon trećeg kola US Opena i poraza od Novaka Đokovića. Podsjećamo, Marin je zbog upale živaca na licu otpao iz konkurencije hrvatske Davis Cup reprezentacije pred dvoboj s Brazilom prošlog mjeseca u Zadru. Vratio se tek u Madridu, i to uspješno! Svladao je u dva seta Oliviera Rochusa, trenutno 110. igrača na ulaznoj ATP ljestvici, baš kao što je to učinio i u njihovom prvom međusobnom dvoboju, u 1. kolu ATP turnira u Münchenu (zemlja) ove godine.

Olivier Rochus, koji je prije tri godine bio 24. tenisač svijeta, u Madridu je prošao dvije kvalifikacijske runde, ali u glavnom turniru nije dugo trajao. Čilić ga je ispratio s 15 asova...

Hrvatski tenisač je već u drugom gemu meča propustio četiri break prilike. Ipak, u osmom gemu je iskoristio šestu break loptu u prvom setu, što mu je osiguralo servis za prvi set, koji je uspješno odradio. U drugom setu je Čilić Belgijancu oduzeo servis u 11. gemu. Servis za meč ponudio je novu dozu neizvjesnosti, Rochus je zaprijetio s 15:40, ali se Marin izvukao s tri asa u nizu!

Čilić će u drugom kolu igrati protiv Španjolca Fernanda Verdasca, s kojim dosad nije imao dobra iskustva. Verdasco ga je pobijedio u polufinalu Sankt Peterburga 6:2, 6:3, a ove godine u polufinalu Nottinghama 6:3, 6:1.

Podsjećamo, nakon što je Mario Ančić zbog bolesti otkazao nastup u Madridu, a Ivan Ljubičić nije uspio kroz kvalifikacije izboriti nastup u glavnom ždrijebu, hrvatski će tenis uz Čilića imati još samo jednog predstavnika, 14. nositelja Ivu Karlovića koji je u prvom kolu slobodan, a u drugom će igrati protiv pobjednika susreta između Šveđanina Soderlinga i Francuza Serre.  

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više