Tenis

Čilić poražen u osmini finala Mastersa u Parizu

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Marin Čilić poražen je u osmini finala ATP Masters 1000 turnira od domaćeg tenisača Uga Humberta nakon dva sata i 24 minute.

Francuski tenisač je slavio rezultatom 6:3, 6:7 (4), 6:3 i upisao osmu pobjedu u nizu nakon što je prošli tjedan osvojio ATP turnir u belgijskom Antwerpenu.

Čilić izjednačio na 1:1 uvjerljivom predstavom u tie-breaku

U prvom gemu na Čilićevom servisu Humbert je napravio break koji je držao do rezultata 3:1. Čilić je break zaostatka uspio lagano vratiti, ali je svoj početni servis ponovno izgubio u najgorem mogućem trenutku pri zaostatku 4:3. Humbert je nakon toga lako odservirao za prvi set.

U drugoj dionici je viđena samo jedna break lopta pri Čilićevu vodstvu 4:3. Vodio je Čilić 40:30, ali ono što je propustio u osmom gemu uspio je nadoknaditi u 13. igri. Iskoristio je drugu set loptu pri vodstvu 6:4 i poravnao rezultat na 1:1.

Čilić može žaliti za break loptom početkom trećeg seta

Već u prvom gemu trećeg seta Čilić je imao break priliku koju nije iskoristio. Za njom na kraju može jako žaliti jer je pri vodstvu 3:2 Humbert uspio iskoristiti drugu break loptu i do kraja odservirati bez većih problema i proći u četvrtfinale.

Sutra Humberta čeka meč protiv Kanađanina Milosa Raonica.

Pročitajte više