Davis cup

Čilić: Preponosni smo; Pavić: Ovo nitko nije očekivao

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKI tenisači ponosni su na uspjeh u Davis Cupu, gdje su stigli do finala, u kojem su izgubili od Rusije.

Hrvatski tenisači su poraženi nakon što je Danil Medvedev svladao Marina Čilića. Ranije je Andrej Rubljov u dva seta pobijedio Bornu Goju.

Hrvatska ima dva osvojena Davis Cupa (2005. i 2018.), dok joj je ovo drugo izgubljeno finale. Prvi je put poražena od Argentine 2016. godine. Na ovom Davis Cupu Hrvatska je u grupi pobijedila Australiju i Mađarsku, a u četvrtfinalu iznenadila Italiju u Torinu pa zatim Srbiju u polufinalu u Madridu.

"Ovo su bila dva fantastična tjedna"

U izjavi za HRT Čilić je rekao da su on i njegovi kolege preponosni na uspjeh koji su ostvarili u ovogodišnjem izdanju Davis Cupa.

"Izgleda da je srebrna godina za mene... A mislim, preponosni smo na cijeli turnir, ova dva tjedna bila su fantastična. Žao mi je da nismo doveli meč do parova da pružimo šansu Mekti i Paviću da pokažu što znaju, ostali su neporaženi na kraju. Dali smo sve od sebe. Borna je imao 5:4, kod mene je prvi set s Medvedevom bio jako blizu, šteta za to. Ali pokazali smo sjajan tenis, sjajan otpor i moramo čestitati Rusima, stvarno su sjajna momčad", rekao je Čilić za HRT.

Čilić je nakon pobjede protiv De Minaura gubio od Mađara Pirosa, Talijana Sinnera, Srbina Đokovića i na kraju od Rusa Medvedeva. Smatra da je razlog tome nedostatak fizičke snage zbog pauze koju je imao.

"Završio sam sezonu ranije, imao i malu pauzu, a oni igrali Masters i ostali u ritmu. Falilo mi je fizičke snage u zadnjim mečevima i sa Sinnerom, Novakom, Medvedevom. Ali pokazao sam dobru igru, to me veseli i želim nastaviti u ovom ritmu i sljedeće sezone", izjavio je Čilić.

"Borna je bio spektakularan"

Hrvatska je plasmanom u finale izborila izravan plasman u završnicu Davis Cupa iduće godine i izbjegla potencijalno dug put u kvalifikacijama u ožujku. 

"Presretni smo zbog toga, dogodine se, vjerujem, vraća i Ćorić, iako je i ovaj Borna bio spektakularan, kao i Nino. To samo pokazuje koliko srce imamo kad igramo za reprezentaciju", zaključio je Čilić.

"Nadali smo se bodu da se nas baci u vatru"

Najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić ostao je neporažen na Davis Cupu, a nije imao priliku boriti se protiv Rusa.

"Nadali smo se jednom bodu da se nas baci u vatru. Ali eto, moramo čestitati Rusima, dominirali su cijeli turnir, radi se o dva Top 5 igrača. Bili smo blizu, nije bilo dovoljno, ali sretni smo i drugim mjestom", rekao je Mektić, a njegovo mišljenje dijeli i Pavić.

"Nismo žalosni, presretni smo. Nitko ovo nije očekivao od nas prije početka Davis Cupa, prvi cilj bio je proći grupu i to bi bio veliki rezultat, a ovo je nešto fenomenalno. Svi smo odradili svoj dio posla, svi u timu možemo biti prezadovoljni", izjavio je Pavić.

Pročitajte više