Čilić: Prva dva seta bila su teniska rapsodija

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NAKON prvog dana polufinala Davis Cupa Hrvatska vodi protiv SAD-a s 2:0 pošto su Borna Ćorić i Marin Čilić u petak dobili svoje pojedinačne dvoboje.

U prvom susretu na zadarskom Višnjiku Borna Ćorić je za dva sata i 24 minute pobijedio Stevea Johnsona sa 6-4, 7-6 (4), 6-3, a potom je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić svladao Francesa Tiafoea sa 6-1, 6-3, 7-6 (5) u meču koji je trajao dva sata i 14 minuta.

 U subotu u 14 sati na rasporedu je susret parova, Ivan Dodig i Mate Pavić igrat će protiv Mikea Bryana i Ryana Harrisona.

Hrvatskoj za plasman u finale nedostaje još jedan bod.

U finalu od 23. do 25. studenoga pobjednik susreta Hrvatska - SAD igrat će protiv pobjednika susreta Francuska - Španjolska.

''Meč sam otvorio sjajno. Prva dva seta bila su teniska rapsodija. Sve je funkcioniralo. Bilo je sjajno. Nakon toga sam napravio par grešaka, izgubio sam prodornost i efikasnost. Srećom, odigrao sam sjajan sedmi gem u trećem setu kad je on zaprijetio. Kvalitetan je igrač, u trećem setu dao sam mu priliku da igra, da pokaže da je dobar i opasan. Ipak, u tie-breaku nije bilo problema'', kazao je Čilić nakon meča, pa je komentirao oscilacije kojima je sklon.

''Nije lako igrati cijeli meč na onako visokom nivou. Očekivano je da će se dogoditi mali pad, ali da, nastojim što više eliminirati te oscilacije. Srećom, imamo 2:0, a nismo se puno umorili.''

Izbornik Krajan je najavio da će sutrašnji meč u parovima igrati Pavić i Dodig, možda i najbolji par svijeta, a za kraj Marin Čilić je poslao poruku košarkašima koji večeras igraju kvalifikacije za SP protiv Litve:

''Momci, želim vam svu sreću. Neka vam naša pobjeda bude dodatni vjetar u leđa. Razvalite večeras.''

Pročitajte više