TENIS

Čilić: Samo nekoliko mečeva me dijeli od prave forme

Foto: EPA

NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić je kao prvi nositelj ATP turnira u Budimpešti bio slobodan u 1. kolu.

U drugom će igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa, 73. igrača svijeta. Bit će im to prvi međusobni dvoboj, a Marin će protiv 33-godišnjeg urugvajskog igrača tražiti prekid niza od tri uzastopna poraza na ATP turnirima.

"Mentalno i fizički se osjećam dobro. Početak sezone nije bio dobar, imao sam problema s koljenom. Nisam imao konstantnu formu na posljednja tri-četiri turnira. Očekivao sam da ću ući u formu, ali još je nisam pronašao.

No znam da dobro radim, dobro treniram i treba mi samo nekoliko mečeva kako bih došao do dobre turnirske forme", rekao je Marin Čilić na konferenciji za medije u Budimpešti uoči svog nastupa.

Za mađarski turnir Čilić je zatražio pozivnicu, a bilo je to nakon što je poražen u prvom meču na turniru Masters 1000 serije u Monte Carlu.

"Nisam imao onoliko mečeva koliko sam želio u posljednjih nekoliko mjeseci pa je ovo bila dobra prilika da zaigram na ovom turniru. Vidio sam i da je prošlogodišnji turnir bio dobar, što mi je pomoglo u odluci", rekao je Čilić.

Čilić će na teren u Budimpešti u četvrtak, baš kao i drugi hrvatski predstavnik na turniru, Borna Ćorić koji je drugi nositelj. Bornin suparnik u drugom kolu je Nizozemac Robin Haase, 64. igrač svijeta.

Turnir u Budimpešti je iz serije ATP 250, igra se na zemlji, a nagradni fond iznosi 524.340 eura.

Pročitajte više