ČILIĆ U ZAGREBU Otkrio kako može postati najbolji na svijetu i što misli o odluci koja je podijelila teniski svijet

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

MARIN ČILIĆ vratio se u Zagreb nakon poraza u finalu Australian Opena od Rogera Federera. Treći tenisač svijeta otkrio je da mu je cilj ove sezone postati broj 1.

"Veliki sam uspjeh napravio u posljednjih nekoliko mjeseci. Ove sezone želim osvojiti Grand Slam i postati najbolji tenisač svijeta. Ove sezone ili sljedeće bih mogao to ostvariti. Radim predano, analiziramo svaki dan detalje u kojima mogu napredovati. Federeru nije prioritet biti broj 1, i nema takav turnirski raspored da ganja prvo mjesto. Tu je moja prilika", rekao je Čilić ispred kojeg su samo Federer i Rafael Nadal.

 

Mnoge teniske legende kritizirale su odluku čelnika Australian Opena da se za finale zatvori krov, što je više odgovaralo Federeru.

"Diskutabilna odluka. Nisu imali oba kriterija da donesu tu odluku... Pravila su bila drugačija nego za ostatak turnira, to je jasno... Meč je prošao, imao sam svoje prilike..."

U čemu je napredovao u odnosu na ranije sezone?

"Dosta smo analizirali mečeve u kojima sam prošle sezone igrao fantastično, ali i one u kojima sam igrao lošije. Radili smo na slabostima. Podigao sam cijelu igru za par nijansi, igram puno bolje nego ranije. Agresivniji sam i moj stav na terenu je bolji."

Čilića u Osijeku čeka dvoboj Davis Cupa s Kanadom.

"Bit će teško, moramo se pripremiti što bolje. Shapovalov je opasan, može odigrati sjajno. S Pospišilom sam igrao na startu ove sezone, u dobroj je formi, mislim da je i osvojio challenger prošlog tjedna. Čeka me i nova podloga, vidjet ćemo hoću li igrati sve mečeve..."
 
Mate Pavić i njegov sukob s izbornikom Željkom Krajanom, zbog kojeg ne igra za Davis Cup reprezentaciju?
 
"Naravno da bih volio da je on u ekipi. Bio bi jedan od ključnih igrača, duga karijera je pred njim."
 

Pročitajte više