Čilić u trileru izborio četvrtfinale Rotterdama

Foto: Hina

NAJBOLJI HRVATSKI tenisač prošao je u četvrtfinale ATP-a u Rotterdamu nakon dva sata borbe sa Luksemburžaninom Gillesom Mullerom, trenutno 40. igračem svijeta. Marin Čilić pobijedio je sa 7:6, 7:6 u meču bez ijedne iskorištene brejk-lopte u oba seta. Srećom, oba tie-breaka otišla su na Čilićevu stranu.

Čilić je imao pet 'break' lopti i to svih pet u drugom setu, no niti jednu nije iskoristio. S druge strane Muller nije imao niti jednu loptu za obrat. Srećom, oba tie-breaka otišla su na Čilićevu stranu. U prvom je Čilić vrlo brzo načinio mini-break i potom lako dobio trinaestu igru 7-2, dok je u drugom tie-breaku bilo daleko neizvjesnije. Luksemburžanin je imao set loptu, dok je Čilić iskoristio tek treću meč loptu.

Čilić, koji je i drugi nositelj turnira, će u četvrtfinalu igrati protiv Philipa Kohlschreibera koji je ranije izbacio Ivana Dodiga. Čilić i Kohlschreiber su do sada igrali osam međusobnih susreta i njemački tenisač je uspješniji s pet pobjeda. Posljednji put igrali su prije četiri godine u Munchenu, a pobijedio je 32-godišnji Nijemac.

Danas na teren u Rotterdamu izlazi još i Borna Ćorić kojeg u drugom kolu čeka 5. nositelj Francuz Gael Monfils.

Pročitajte više