Čilić zadovoljan zbog finala: Odigrao sam najbolje kad je bilo najbitnije

MARIN ČILIĆ imat će priliku u nedjeljnom finalu ATP turnira iz serije 250 u Beču osvojiti svoj treći ovosezonski naslov i četvrti ukupno u karijeri.

U priliku za osvajanje titule Čilić je došao polufinalnom pobjedom nad Nijemcem Philippom Kohlschreiberom, 24. igračem ATP ljestvice, 6:4, 7:6(4).

"Došao sam ovdje s namjerom da igram dobro i nastavim s dobrim igrama nakon finala Pekinga i četvrtfinala US Opena. Zaista sam zadovoljan što sam zadržao nivo kvalitetne igre i što sam ovdje odigrao četiri jako dobra meča. Protiv Kohlschreibera sam odigrao najbolje kada je bilo najbitnije, pogotovo u tie-breaku", rekao je Čilić.

U finalu će Čilić igrati protiv Jürgena Melzera, koji je postao prvi Austrijanac nakon 1995. godine koji je izborio finale u Beču, a učinio je to pobjedom nad Srbinom Jankom Tipsarevićem 4:6, 7:6(5), 6:4.

Čilić je slavio u sva tri prethodna međusobna susreta, od kojih su dva odigrana na tvrdoj podlozi na kakvoj se igra u Beču.

"Mislim da će to biti dobro iskustvo za mene, igrati protiv igrača kojeg će nositi domaća publika. Vjerojatno će to biti nalik na mečeve Davis Cupa. Pokušat ću igrati najbolje što mogu. Ključno će biti da dobro serviram, tako osvojim neke besplatne poene, a za dalje ćemo vidjeti. On će možda osjetiti neki pritisak, a nadam se da ću ja onda iskoristiti prilike koje mi se ukažu", zaključio je najbolji hrvatski tenisač.

Pročitajte više