RUKOMET

Cindrić: Kao dijete sam sanjao da zaigram za Barcelonu, ali nogometnu ekipu

Foto: Getty Images / Guliver Image

LUKA CINDRIĆ novi je igrač Barcelone, u koju je stigao nakon jedne sezone provedene u Vive Kielceu. Hrvatski rukometni reprezentativac i jedan od ponajboljih igrača na svijetu spreman je na izazove koji slijede, a nije krio oduševljenje povodom dolaska u Gaudijev grad, gdje će igrati sljedeće četiri godine. 

>>> Barca predstavila Cindrića na hrvatskom, nije joj baš uspjelo

Luka Cindrić u Barcelonu stiže iz Vive Kielcea.

"Mislio sam da je to nemoguće. Nakon prvog razgovora nisam mogao prestati razmišljati o tome. Svima je jasno kakve ambicije ima Barcelona, to se poklapa s mojim pogledom na rukomet. Istina je da Barcelona nije zadnjih godina bila prvak Europe, možda baš zbog toga što je falio igrač s ovih prostora. Sigurno će biti velikih očekivanja od mene, ali spreman sam na taj izazov i preuzeti odgovornost", rekao je Cindrić u razgovoru za Balkan-Handball.

Sanjao sam da igram za Barcelonu, ali nogometni klub

Srednji bek otkrio je kako je od djetinjstva sanjao transfer u Barcelonu, ali u nogometni klub. 

"Dok sam bio mali uvijek sam sanjao kako ću jednog dana igrati u Barceloni, doduše tad sam igrao nogomet pa su misli bile na zelenom terenu. Možda ću imati mogućnosti odraditi trening s nogometašima. Mislim da to ne bi loše izgledalo. Nije mi žao što je to sada rukomet, možda ću kroz ovaj sport moći više pomoći", poručio je.

Trnovit je bio njegov put od Ogulina do Barcelone, ali je usput puno toga naučio. Zato danas i jest jedan od najboljih. 

"Naučio sam da je život pun uspona i padova, naučio sam da ono sve što je loše treba što prije ostaviti iza sebe i to s pozitivnim razmišljanjem i konstruktivnim gledanjem naprijed. Naučio sam da treba prihvatiti kritiku ma kakva god ona bila i da ego uvijek treba biti po strani, jer je momčad uvijek na prvom mjestu."

Embed from Getty Images

Teško se uspoređivati s Ćavarom, ali ima vremena za trofeje

Najveći trag u Barceloni od hrvatskih rukometaša ostvario je Patrik Ćavar, koji je za katalonski klub igrao od 1997. do 2001. godine i za to vrijeme osvojio 20 trofeja, od čega po tri titule prvaka Španjolske i Europe.

"Teško se uspoređivati s Pakom Ćavarom. Svi znamo kakav je bio igrač i što je sve osvojio, ali ja već imam jednu Ligu prvaka i dosta vremena da povećam taj broj. Teško je reći što će biti za četiri godine, ali sve o budućnosti je vezano za Barcu", odgovorio je Cindrić. 

Dotaknuo se hrvatski reprezentativac i najtežeg razdoblja u karijeri, kada se rastao s Metalurgom i čekao da zaigra za Vardar, s kojim je potom postao europski prvak 2017. godine. 

"To je bilo najteže razdoblje u mojoj karijeri. Emocije su bile pomiješane i zapravo sam razmišljao je li ovo sport za mene. Ništa nisam bio kriv, a nisam bio u mogućnosti igrati rukomet", otkrio je.

Embed from Getty Images

Čast je igrati za Hrvatsku, a obitelj je najveća motivacija

Cindrić je napomenuo da mu je velika čast igrati za hrvatsku reprezentaciju. 

"Ponosan sam na svaku utakmicu što sam igrao za reprezentaciju. Mislim da je to čast svakog sportaša da predstavlja svoju domovinu. Bilo je puno uspona i padova, ali najteža mi je bila završnica Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Što se tiče pobjeda, bilo ih je puno, ali nećemo još podvlačiti crtu po tom pitanju, jer to vrijeme tek dolazi", poručio je i na kraju spomenuo tko mu je najveća motivacija.

"Obitelj koja mi je dala najveću motivaciju za rad. I to je poruka za sve da nikad ne zaborave odakle su i tko im je najveća motivacija u životu", zaključio je Cindrić za Balkan-Handball. 

Embed from Getty Images

Pročitajte više