rukometni euro

Cindrić: Španjolci, izgubit ćete od Hrvatske

Foto: EPA

LUKA CINDRIĆ neće igrati protiv Španjolske u odlučujućoj utakmici skupine na Europskom prvenstvu, javio je Gol.hr.

Hrvatski rukometni reprezentativac nije uspio zaliječiti ozljedu mišića koji je i dalje natečen i stoga ga izbornik Lino Červar ne želi opterećivati ako postoji i najmanja nada da nastupi u polufinalu koje je na rasporedu u petak. Hoće li za to biti spreman - ne zna se.

Cindrić je u pauzi našao vremena za španjolske novinare te dao veliki intervju za Mundo Deportivo. Istaknuo je da će Hrvatska protiv Španjolske ići na pobjedu jer joj je bitno da s prvog mjesta uđe u polufinale.

"Nama je važno da budemo prvi u skupini. Prvo mjesto možda neće imati utjecaja u polufinalu, jer sve četiri ekipe koje se nađu tamo željet će zlato, no utakmice protiv Španjolske uvijek su posebne", izjavio je 26-godišnji Cindrić, srednji vanjski igrač Barcelone.

Protivnik će mu u zadnjem dvoboju biti Alex Dušebajev s kojim je lani dijelio svlačionicu u Kielceu, a prije toga i u Vardaru s kojim su 2017. godine osvojili Ligu prvaka.

"Alex je dobar igrač, odlična osoba i moj prijatelj, no sutra to prijateljstvo neće utjecati na nas. Za Španjolsku igra puno mojih suigrača i bivših suigrača, no ne sumnjam da će sutra izgubiti", istaknuo je Cindrić.

Hrvatska i Španjolska neporažene su dosad na Euru, a u srijedu će odmjeriti snage u utakmici koja će odlučivati o prvom mjestu u skupini. 

Španjolska brani naslov osvojen prije dvije godine u Hrvatskoj te će peti put zaredom igrati u polufinalu europskih prvenstava.

"Prošle godine na Svjetskom prvenstvu bio sam ozlijeđen, no na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj imao sam prilike puno igrati. Godine prolaze, a ja sam sve bolji. Imam više iskustva, također smatram da sam izrastao kao igrač, a to utječe kada igram za Hrvatsku", rekao je Cindrić.

Cindrić je protiv Češke odmarao kako bi se što prije oporavio za završnicu Eura.

"Prvenstvo nam je dalo takvu mogućnost, da se odmorimo mi igrači koji smo na terenu proveli više vremena, a da drugi dobiju priliku. No svi smo spremni igrati protiv Španjolske", zaključio je Cindrić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više