Ćirin show od dvadeset milijuna eura

NA POMOLU je, kako se čini, najveći transfer u povijesti hrvatskog nogometa. Glavni akteri su, nećete vjerovati, Ćiro Blažević i njegov "nebrušeni dijamant" Niko Kranjčar.

Hajduk je, tvrdi Ćiro, dobio ponudu jednog "velikog europskog kluba" za našeg 20-godišnjeg reprezentativca tešku, ni manje ni više, nego deset miljina eura!

O kojem je klubu točno riječ, ne zna se, jer Ćiro te podatke još ne želi iznositi u javnost.

Poveća skolnost Hajdukovih čelnika ka dramatiziranju i preuveličavanju nagnala nas je da posumnjamo u iskaz Blaževića i Štimca, koji se sve više okreću novim marketinškim trendovima te na tak način pokušavaju ostaviti dojam velikog europskog kluba.

Ćiro, pak, uvjerava sve oko sebe da ponuda za Kranjčara doista i postoji, te kako tajanstveni europski klub samo čeka na Hajdukov pristanak.

"Upravo sam razgovarao s njihovim predsjednikom, a zakleo sam se za živu glavu da neću otkriti nikakve detalje.", rekao je Ćiro novinarima Jutarnjeg lista.

Dodao je tek kako se radi o još jednoj njegovoj vezi, bogatom gazdi jednog od europskih nogometnih giganata, u što uopće ne sumnjamo.

Već su poznate Ćirine veze preko kojih dovodi Rivalda, ili pak Štimčeve veze preko kojih smo došli do utakmice s Brazilom.

U Hajduku, dakle, sve vrvi od velikih menadžera. Čini se da oni zaista žele ostaviti dojam nogometnih magnata, pa unatoč provali smijeha i nevjerice koje izazivaju kod javnosti i pravih stručnjaka za menadžment pričaju o tome kako je deset milijuna za njih tek sitna lova.

"Nema šanse da prodamo taj dragulj za tu lovu, jer on vrijedi mnogo više. Hoću 20 milijuna eura za Niku!", u svom je stilu izjavio Ćiro uz potpunu podršku Igora Štimca.

Nije zaboravio niti dodati kako je u cijeloj priči on jedini gubitnik, jer će ostati bez najboljeg igrača, a kako kaže, nikad od nijednog transfera nije uzeo niti centa.

Nema druge nego se složiti s Ćirom, koji se ovako našao u zaista teškoj situaciji, jer prema svemu sudeći, ništa nije teže od lako zarađenog novca.

D.R.

Pročitajte više