Cirkus: Suspendirani savez suspendirao čelnike Varaždina

ŽUPANIJSKI nogometni savez Varaždina suspendirao je sportskog direktora NK Varaždina Stjepana Cveka i dopredsjednika Romana Pučeka sa svih dužnosti u nogometu. Na teret im se stavlja da su rušili ugled predsjedniku i članovima Izvršnog odbora ŽNS-a i o tome se moraju očitovati u roku od pet dana.

Varaždinu je suspenziju izrekao ŽNS čiji su predsjednik Davor Daraboš i dopredsjednik Dražen Zebec i sami pod suspenzijom HNS-a. Suspendirani su iz nogometa na dvije godine (iako ih se prema Statutu HNS-a može suspendirati na samo godinu) jer su sudjelovali na tzv. Štimčevoj skupini.

Zanimljivo je da predsjednik Varaždina Zlatko Horvat nije suspendiran, a koji tvrdi da nikakvih zavjera nije bilo.

"To je stvarno nevjerojatna stvar i tome ćemo se najoštrije suprotstaviti. Županijski savez mora štititi interese kluba i stati iza njega. Apsurdno je da savez koji ima suspendiranog predsjednika i dopredsjednika izriče suspenziju našim članovima", rekao je Horvat za Index.

U ŽNS-u kažu da još ne mogu ništa komentirati jer je postupak u tijeku nakon čega smo kontaktirali Stjepana Kušćera, predsjednika Disciplinske komisije.

"Sve piše u prijavi i o tome nemam daljnjih komentara", odgovara Kušćer koji je na pitanje zašto nije suspendiran i predsjednik Horvat odgovorio da "nije sudjelovao u tim radnjama". Kušćera smo pitali i kako komentira navode iz NK Varaždina da im suspenziju izriču ljudi koji su i sami pod suspenzijom HNS-a.

"Disciplinski postupak je pokrenuo Izvršni odbor ŽNS-a, a njega ne čine samo Zebec i Daraboš nego i ostali članovi koji nisu suspendirani", kaže Kušćer.

Sukob zbog Štimca i Markovića

Cijela ova trakavica u pozadini je sukoba za predsjednika na relaciji Igor Štimac - Vlatko Marković i Zdravko Mamić. ŽNS je dao Štimcu u utrci za predsjednika HNS-a, dok je NK Varaždin stao na stranu Markovića i Mamića na glasovanju Udruge prvoligaša gdje je Marković dobio ključni glas u utrci.

Štimac je svojedobno dobio podršku ŽNS Varaždin, iako je prema riječima predsjednika Davora Daraboša postojao veliki presing od strane NK Varaždin da se na skupštini izglasaju odluke kontra Igora Štimca. Sasvim je, pak, jasno tko stoji iza stava NK Varaždina, koji uostalom putuje na pripreme o trošku Zdravka Mamića. 

Daraboš je tada rekao: "Sasvim je jasno tko radi protiv mene, tko me želi srušiti i zašto. Jasno je da preko Skupštine žele nametnuti stavove određenih pojedinaca" i prozvao ujedno i čelnike NK Varaždina. ŽNS je sad suspendirao dvojac iz Varaždina iako su sami pod suspenzijom HNS-a, a na poteze iz prvoligaša nećemo morati dugo čekati. Cirkus se nastavlja.

Pročitajte više