Ćiro: Ako želimo dalje, moramo biti ekipa bez pogreške!

TIJEKOM razgovora s trenerom Hajduka Ćirom Blaževićem nismo uspjeli osjetiti dozu nervoze koja ovih dana zasigurno stanuje na Poljudu. Nedavno je Ćiro rekao kako doista vjeruje u čuda, a s čudima se u Splitu susreću svaki dan.

Ipak, utakmica 2. kola Prve HNL, u kojoj je Hajduk zasluženo pobijedio "Pjesnike", tek je nakratko bacila Debrecen u drugi plan.

Sada, u očekivanju najvažnije utakmice u ovoj sezoni, Hajdukovci doista imaju o čemu razmišljati i čemu se nadati.

Ćiro, kao i uvijek, ne želi ništa prognozirati, jer u nogometu prognoze nema.

"Još uvijek imam stanovite dileme oko formacije koju ću u srijedu izvesti na travnjak. Trenutno se suočavam s doista teškom odlukom. No, do srijede još imamo dva treninga na kojima će se neke stvari definitivno kristalizirati." - kazao je Ćiro, s mislima okrenutima mađarskom prvaku.

Tri gola zaostatka težak su zadatak čak i za stručnjaka kao što je Ćiro. No, dobrom i borbenom igrom može se puno toga postići.

Hajduk je u prvoj utakmici odigrao jako slabo, obrana je griješila, a napadači su u drugom dijelu bili gotovo nevidljivi. Kad je Hajduk loš, ni Kranjčar nije puno bolji. Protiv Debrecena je neugodno iznenadio; pripisali su mu lošu partiju. No, protiv Zagreba druga slika. Dva Nikina gola u mreži Markotića vratila su poljuljano pouzdanje uoči dolaska mađarskog prvaka.

"Kranjčar je bio najzaslužniji za pobjedu Hajduka u drugom kolu i prava je sreća da je napokon pokazao pravu raskoš svog talenta. Golovi koje je postigao dokaz su kako Niko nije u nikakvoj krizi, te da je utakmica protiv Debrecena jednostavno bila njegov loš dan. A loš dan imamo svi." - kazao je Ćiro u razgovoru za Index.

Supka je najavio nešto zatvoreniju postavu, na što Ćiro nije imao komentara. Tek par riječi o svojim igračima i visokim apetitima s kojima su suočeni.

"Sve pogreške mojih igrača moraju se neutralizirati. Mi moramo biti ekipa bez pogreške, ukoliko želimo proći dalje. Ja sam optimist i duboko vjerujem u svoje momke." - potvrdio je trener "Bilih".

No, Ćiro se u iščekivanju utakmice života, ipak nije mogao suzdržati od svojih tipično bombastičnih izjava, pa je tako u medije izišao sa tvrdnjom kako Debrecen nije ništa lakši protivnik od Zagreba.

"Da, tvrdim to i sada, je je Zagreb jedna krajnje organizirana momčad. To je moje mišljenje na koje imam pravo." - zaključio je Ćiro.

Pročitajte više