Ćiro: Čačiću, ti nisi izbornik!

Foto: Hina

HRVATSKA je nastup na Europskom prvenstvu završila u osmini finala, a Ćiro Blažević, kao i mnogi, krivcem za ispadanje smatra Antu Čačića.
 
"Kriv je Čačić! Kriv je Čačić! Tako kako je on vodio reprezentaciju mi nismo mogli doživjeti ništa drugo nego ovo što smo doživjeli. Netko mora biti kriv. Ako je ekipa kvalitetnija od Portugala što su svi eksperti Europe rekli, a oni dali sve od sebe pa ipak nisu pobijedili. Pogriješio je Čačić", rekao je Ćiro u dnevniku Nove TV i nastavio:
 
"Ono što je Marko Pjaca za Hrvatsku to je Cristiano Ronaldo za Portugal. On je u 10 minuta pokazao više nego Ronaldo u 90 minuta. Znači Čačiću nisi nadaren za izbornika. Ti si odličan trener, ti si jedan čestiti čovjek, veliki patriota i nogometni trener, ali nisi izbornik. To su dvije različite stvari."
 
Smatra da je portugalski izbornik nadmudrio hrvatskog.
 
"Trener Portugala Fernando Santos je jedan svjetski mačak, on je morao njega dobro prostudirati, sve njegove karakteristike da postavi igru tako da mora pobijediti ili da su mu šanse neusporedivo veće. Čačić je našao načina da svi budu jedinstveni, stvorio je divnu atmosferu, ali sine malo si deficitaran u ovim odlučujućim momentima, nemaš potreban refleks."
 
Ljut je i na Zdravka Mamića jer je postavio Čačića za izbornika.
 
"On je apsolutni gospodar. Za sve dobro i zlo u reprezentaciji je kriv Mamić, jer on jedini odlučuje. Zamislite vi koliko smo mi nemoćni kad je Mamić u pitanju – on Čačića izbaci iz Dinama kao lošeg trenera, a onda odluči da Čačić bude izbornik hrvatske reprezentacije."
 

Pročitajte više