Ćiro: Hoću biti izbornik!

KONTROVERZNI Ćiro Blažević izjavio je kako ne bi imao ništa protiv kada bi stručna komisija HNS-a njega predložila za izbornika. Iako neki navodno žele mlađeg izbornika, Ćiro smatra kako godine ne bi smjele biti problem, jer ipak je on dvije godine mlađi od Otte Barića.

"Mlađi sam od Otte dvije i pol godine, dakle "starost" nije problem. A imamo krasnu generaciju, samo onima otraga, provjerenima i uspješnima, treba dodati Kranjčara, Babića, Klasnića, Olića i Pršu. Imamo sjajne igrače, među njima je i N. Kovač kojeg sam bezrazložno podcijenio. Ispostavilo se da sam bio upravu kad sam vikao da se ne smijemo plašiti protivnika na EP-u; kakvi Francuzi – nula, kakvi Englezi – Mika, Pera, Laza. Grci su senzacija zato što imaju prvago trenera, trener je najvažniji u svakom momčadskom sportu." – izjavio je Ćiro u intervjuu Sportskim novostima.

Ime novog izbornika saznat će se 8. srpnja, kada će biti održana sjednica Izvršnog odbora HNS-a, a Marković je rekao kako će Stručna komisija na čelu s Miroslavom Uljanom predložiti i održati razgovore s kandidatima.

Iako se spominje mogućnost angažiranja stranca, Marković je izjavio kako je imperativ na mjesto izbornika postaviti Hrvata, koji dobro poznaje stanje u hrvatskoj reprezentaciji.

Na pitanje novinara Jutarnjeg lista dolazi li i Ćiro u obzir, Marković je rekao "kako o svim kandidatima ima lijepo mišljenje", a odabrat će "najpogodnijeg da nastavi gdje je Barić stao".

Nekadašnji izbronik hrvatske reprezentacije Ćiro Blažević osvrnuo se na navodne Šokotine prijetnje. Naime, kada je Ćiro u Portugalu na pressici napao Barića, Šokota je navodno rekao kako bi Ćiru "pretukao kada bi ga sreo negdje na ulici".

"Mnogo je lakše biti trener nego novinar, jer osim svega novinare i tuku. I ja sam dobio upozoravajuću poruku, od Šokote koji bi se prevario, koji zaboravlja da Blažević nije tamo neki Bad Blue Boys kojeg je on ošamario. A zašto bi me napao, zato što sam rekao da je u napadu potrebniji Olić? Zar se jedan internacionalan smije tako obratiti čovjeku koji je s reprezentacijom osvojio 3. mjesto na svijetu!", rekao je Ćiro koji je ovih dana saznao i jednu dobru vijest.

Naime, nije teško bolestan kako je mislio. Nalazi s klinika u Zurichu i Lausanni opovrgnuli su da se radi o tumoru prostate, već se radi od dobroćudnoj izraslini čije će se djelovanje anulirati proširenjem kanala.

Pročitajte više