Ćiro istražitelje USKOK-a uputio na Mamića

BIVŠI hrvatski izbornik, danas trener varaždinskog Varteksa, Ćiro Blažević dva je sata proveo na obavijesnom razgovoru u Uredu za suzbijanje korupcije i kriminala, a nakon razgovora rekao nam je kako je istražitelje uputio na Zdravka Mamića.

Ćiro je za Index.hr rekao kako su, povodom njegove izjave da Mamić kupuje suce, tražili od njega imena podmićenih i umiješanih u kriminalne radnje oko namještanja utakmica.

"Ja im nažalost nisam mogao dati imena. To će im Mamić dati lakše ako ih je on plaćao" - kazao je Ćiro dodavši kako je siguran da će se uskoro otkriti imena.

Kontroverzni Ćiro rekao nam je kako, budući da nema nikakvih materijalnih dokaza, nije mogao USKOK-u izaći ususret, iako je u ponedjeljak izjavio kako točno zna koje suce Mamić plaća.

"Nisam ih ja plaćao, niti sam bio nazočan tome." - zaključio je Ćiro dodavši kako je istražitelje uputio na Zdravka Mamića koji će im sigurno moći pomoći.

USKOK je Ćiru odlučio pozvati na obavijesni razgovor nakon što je Ćiro izjavio kako se "zna se zna tko su pioniri kupovanja sudaca, ali ih nitko ne proziva".

Ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer potvrdio je Hini da je s Blaževićem obavljen razgovor u USKOK-ovim prostorijama.

"O sadržaju tog razgovora, kao i o daljnjem postupanju USKOK-a ne mogu govoriti jer se radi o postupcima u predistražnoj fazi koji predstavljaju službenu tajnu." - izjavio je Žganjer.

U USKOK-u se nisu mogle dobiti informacije o njihovim daljnim potezima, u kojem smjeru ide predistraga i s kim će još službeno razgovarati.

Nove sumnje u namještanje rezultata utakmica i kupovanje sudaca USKOK je danas dobio i u izjavi Mamića koji je, kako prenosi tisak, sumnjivima označio lanjske utakmice splitskog Hajduka s Osijekom i Zadrom te Zadra s Marsonijom.

Predsjednik Hajduka Branko Grgić na takve je optužbe samo odmahnuo rukom. "Mamić već pet godina raznim izjavama davi sve oko sebe. Više ih ne želim slušati, a kamoli na njih reagirati", rekao je Grgić za današnje Sportske novosti, dok su neki bivši i sadašnji igrači Osijeka odbacili nagađanja da je Osijek "prodao" utakmicu Hajduku.

Pročitajte više