ĆIRO BLAŽEVIĆ

Ćiro: Ja sam kriv za 1998. Nisam smio potjerati Cvitanovića

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

SLOVENIJA u utorak na Poljudu gostuje kod Hrvatske u važnoj utakmici kvalifikacija za SP. Tim povodom slovenski novinari nazvali su legendarnog trenera koji je Hrvatsku vodio u velikim okršajima sa Slovenijom 90-ih i doznali tužne vijesti. Ćiro im je u tom razgovoru otkrio da se bori s rakom, što je odjeknulo regijom.

"To je opaka bolest, a ona je još opakija kada malo prošeta, kada ide od žarišta na neke druge organe, što se dogodilo kod mene. Ali kada već imam u ovom trenutku privilegiju da se javno mogu naciji potužiti kako mi je teško, želim im svojim primjerom dati jednu dodatnu energiju ako se, ne dao Bog, i njima nešto takvo dogodi. Reći ću im da sam bio u bezizlaznoj situaciji prije 15 godina, kad mi se konstatirao rat prostate, a onda nije prošla ni godina dana pa mi je otkriven melanom. Zamolit ću ih da nađu u svojoj psihi mogućnost borbe, borbe protiv neprijatelja, pa premda se i on zvao - najopakija bolest, rak", rekao je Ćiro za RTL.

Što kažu liječnici?

"Liječnici se ne izjašnjavaju, što je i normalno jer nitko ne može odrediti ishod jedne takve dijagnoze."

Ćiro je potom upitan za čime žali u karijeri.

"Nema ambiciozne osobe koja ne žali ni za čim. Žalim, itekako žalim i tim više što ću vam otkriti jednu tajnu koja mi ne da spavati. Ja sam duboko uvjeren da je Hrvatska '98 morala biti prvak svijeta. Ja sam za*ebo stvar, ja sam za*ebo, ja sam za*ebo, nitko ne zna gdje, kada i zašto. Blanc, igrač Francuske, dobio je crveni karton i sad mi imamo igrača više. Da sam imao Cvitanovića na klupi, onoj sporoj obrani Francuza zabili bismo ne dva, nego tri gola, ali njega nema, ja sam ga istjerao. Prema tome, Ćiro, nitko nije kriv, samo ti! Mnogi me tješe, pa kažu: 'Pa morao si jer je njegov prekršaj bio takve naravi da ga se mora izbaciti.' Nisam ga smio istjerati. Prvaci svijeta bismo bili s njim."

Pročitajte više