Ćiro: Leko i Srna bili su najbolji, Niko nije bio u elementu

BIVŠI hrvatski izbornik, danas trener varaždinskog Varteksa Ćiro Blažević za Index.hr komentirao je igru hrvatske reprezentacije u dvoboju protiv Izraela i rekao kako je Hrvatska u prvom poluvremenu briljirala igrajući poznatim "hrvatskim stilom".

"Utakmicu bih podijelio u dva poluvremena. Prvo, u kojem je Hrvatska bila dosljedna svojoj tradiciji i uspostavila ono što ja zovem "hrvatski stil igre". U tom periodu se i vidjela ogromna razlika u kvaliteti između nas i inferiornog Izraela" - komentirao je Ćiro.

"U drugom poluvremenu došlo je do stanovitih rošada jer je naš izbornik želio isprobati što više igrača, pa naša igra nije bila kakva bi trebala biti. U drugom poluvremenu nismo bili vjerni sebi. Ja želim misliti i zapamtiti samo prvo poluvrijeme ove utakmice" - dodao je Ćiro, iako, po našem mišljenju, niti prvo poluvrijeme nije bilo tako sjajno.

Nogometni stručnjak koji je Hrvatsku doveo do svjetske bronce remi s Izraelom okarakterizirao je kao negativan rezultat, no smatra kako je pozitivno to što je on došao kao upozorenje pred dvije kvalifikacijske utakmice koje nas očekuju, protiv Malte i Islanda.

Ćiro je kao najbolje hrvatske nogometaše jučer izdvojio Ivana Leku u prvom poluvremenu te Darija Srnu, inicijatora dva gola.

"Niko Kranjčar nije bio u svom elementu. Vidjelo se na njemu da nije dugo igrao, a vjerojatno je i umoran od priprema. Nije bio jako primjetan." komentirao je Ćiro novu Hajdukovu zvijezdu Niku Kranjčara.

Ćiro je spomenuo i kako je iznenađen objektivnošću i korektnošću izraelskih linijskih sudaca, ali ga je iznenadilo to što nam je glavni sudac Cipranin Panukos bio sklon, pa nije dosudio jedanaesterac za Izrael u posljednjim minutama susreta.

Pročitajte više