EURO 2020

Ćiro: Naredio bih Perišiću da se cijepi

Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA je ispala od Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva 5:3 nakon produžetaka Nakon 90 minuta bilo je 3:3, a Hrvatska je produžetke izborila u samoj završnici susreta. Sljedeći protivnik Španjolske je Švicarska, koja je senzacionalno nakon penala izbacila svjetskog prvaka Francusku.

Gost RTL Direkta nakon utakmice bio je legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević. On smatra da bi Hrvatska prošla Španjolsku da je Zlatko Dalić na raspolaganju imao suspendiranog Dejana Lovrena te koronom zaraženog Ivana Perišića.

"Da su bili Perišić i Lovren, nema šanse da ne prođemo ove. Dalić je izvadio maksimum. On ima 4-5 mladih igrača za koje se još ne zna hoće li biti reprezentativci. Morao je akrobacije izvesti da spasi što se može spasiti. Sve u svemu, mislim da je najbolja bila publika jer ona nije spremna da kritizira, dapače zahvalna je svojim ljubimcima za napore koje su učinili. U jednom trenutku bili smo svi u euforiji jer smo mislili 'Evo nas!', ali Španjolska je nogometna velesila."

Mislav Oršić ušao je s klupe i odmah zabio i asistirao. Mnogi smatraju da je Dalićeva greška to što Oršića nije više koristio na Euru.

"Ja ne vidim nikakvu Dalićevu grešku. Ja ih ne bih mijenjao. Jer Kovačić je pokazao svježinu i vrlo je bitan. Dalić je imao svoju zamisao i uspio je dati novi zanos. Onda su upadali neki igrači koji će po meni teško ikad biti standardni reprezentativci. Tražimo razlog tamo gdje on je. Mi smo ipak manji u kvantiteti igrača. Da su bili Lovren i Perišić, mi se možemo lagano nositi sa Španjolcima. Sretan sam što nema kritika na Dalića."

Ćiro tvrdi da bi zapovjedio Ivanu Perišiću da se cijepi.

"To je meni nepojmljivo. Koliko god je nespretno da ja to kažem, meni se to nikad ne bi moglo dogoditi. Ti nisi, sine, svoj, ti si gazda hrvatskog naroda i imaš privilegiju da ga predstavljaš. I da se sad razboliš jer ti je neki primitivac stavio bubu u glavu da se ne trebaš cijepiti. Ja bih mu naredio."

Na kraju, Ćiro vjeruje Daliću i misli da treba nastaviti voditi Hrvatsku.

"To je najvažnije. Ja Daliću vjerujem, on je jedan pedagog. Sve što izbornik treba znati, on to zna. On je pedagog, ja bih radije da je tiranin."

Pročitajte više