Ćiro: Nepozivanje Kranjčara Ottov je najveći promašaj

KONTROVERZNI Ćiro Blažević rekao je u razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista Draženom Krušeljom kako je hrvatska reprezentacija favorit Europskog prvenstva u Portugalu.

"Mislim da nitko na svijetu nema tako kvalitetnu obrambenu liniju. Isto tako, ne vidim kako će suparničke obrane izaći nakraj s našim napadačima. Kako će neutralizirati neviđenu Olićevu probojnost i Pršinu suptilnost i ljigavost? Onda, Klasnić može biti izvanredan džoker. Ne smijem zaboraviti niti Šokotu, uistinu klasnog igrača šesnaesterca", izjavio je Ćiro koji će u Portugalu biti kao domaćin televizijskog showa Nove TV.

Da Ćiro poslu namjerava pristupiti vrlo ozbiljno svjedoči činjenica da će danas u Švicarskoj gledati prijateljski susret između domaćina i Njemačke.

"Samo bih trebao saznati hoće li i ovaj biti u istom zrakoplovu, to ne bih volio. Imam vrlo ružna iskustva s Mirkom Jozićem iz Japana, a nažalost niti Otto Barić po tom pitanju nije ništa bolji. Svaku kritiku doživljava kao napad na njega. Svejedno, otputovat ću u Švicarsku, makar i nekom drugom linijom. Moram ih vidjeti", izjavio je Barić.

Na pitanje Krušelja misli li i nakon ispadanja mlade reprezentacije s Europskom prvenstva da Kranjčar i Babić moraju biti duša A vrste, Ćiro je rekao kako ostaje pri svom prvom mišljenju, te kako ga nitko ne može uvjeriti da je Bjelica ravan Kranjčaru, niti da je Kovač Niko ravan Babiću.

"(. . . ) Apsolutno bih se opredijelio za Kranjčara i Babića bez obzira na ime suparnika. Koncepcija se mora iskristalizirati, izbornik mora napamet znati momčad što kod nas nije slučaj. Vidjet ćeš da će na tri naše utakmice igrati tri različita tima, a to je apsurdno. Međutim, svatko ima svoj stil. Meni je Ottov stil stran, ali možda je on u pravu", rekao je Ćiro dodajući kako je nepozivanje Kranjčara sigurno Ottov najveći promašaj.

Pročitajte više