Ćiro: Obećavam našoj raji da se nećemo braniti

RIJETKO viđena euforija zahvatila je Bosnu i Hercegovinu nakon velike pobjede nad Belgijom u gostima. Redatelj slavlja je, dakako, Ćiro Blažević koji uoči večerašnje utakmice s istim protivnikom želi spustiti loptu na zemlju.

"U Belgiji smo napravili što smo željeli, a to ne bismo mogli učiniti da nismo jedinstveni. U večerašnjoj utakmici će biti bespoštedna borba, o Belgijancima znamo sve i ništa nismo prepustili slučaju. Oni su opasniji u gostima i sigurno će nam biti teže nego u Genku", kaže Ćiro.

Karte za utakmice su planule, a zbog velikog zanimanja Ćiro je zatvorio hotel u kojemu su reprezentativci smješteni. Izbornik kaže kako je to napravio jer je utakmica u Zenici najvažnija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Znam da bismo opet trebali igrati zatvoren i čekati Belgijce, ali kako da to objasnim našoj raji? Ne mogu im ne pružiti otvoren i agresivan nogomet, nećemo se braniti. Od prve minute ćemo ih napasti i dati im do znanja da ovdje nemaju što tražiti", kaže Blažević.

BiH izbornik je i izdiktirao sastav kojim će se suprotstaviti Belgijcima: Supić, Pandža, Nadarević, Spahić, Berberović, Jahić, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko. BiH će igrati u 3-5-2 formaciji, Ćiru raduje što će za večeras biti spremni kapetan Spahić te Rahimić, dok je otpao Muslimović.

Oba igrača Hajduka su, dakle, u postavi, a Boris Pandža je susret u Genku odigrao odlično iako su mnogi bili skeptični u njegove mogućnosti.

"Nisam se bojao i pokazao sam da izbornik na mene može računati. Utakmica u Zenici će biti potpuno drugačija od one u Belgiji i moramo biti potpuno koncentrirani i disciplinirani", misli stoper Hajduka.

Senijad Ibričić u Hajduku igra napadača, dok ga Ćiro protiv Belgije koristio na lijevoj strani veznog reda. Danas će opet biti u špici sa sjajnim Džekom. Izbornik se ipak odlučio za Ibričića, dok će priliku s klupe čekati Marko Topić.

"U Genku smo napravili pola posla, a sad ga pred domaćom publikom moramo dovršiti. Mislim da nisam odigrao loše u Genku, osjećam se dobro i učinit ću sve što izbornik traži od mene", izjavio je Ibro.

S.T.
Foto: AFP

Pročitajte više