Ćiro: Odmah idemo u napad!

HAJDUK u srijedu očekuje prva utakmica 2. pretkola Lige prvaka, koja bi mogla o mnogo čemu odlučiti. Teško je bilo što prognozirati, no "slučaj Shelbourne" bi prolaskom Debrecena bio zaboravljen. Ponovi li se prošlosezonska "epizoda" u Ligi prvaka, bit će to teški udarac za Ćiru i njegove pulene.

Prije nego što su Hajdukovci otputovali za Debrecen, napadač Tomislav Bušić je za HTV izjavio: "Bit će to teška utakmica. Znamo da je Debrecen dobra momčad, ali naš je plan izdržati prvih 30 minuta i zatim zabiti."

"Svjesni smo da će biti teško. No Hajduk ima novu igru, predvođenu trenerom Ćirom. Nadamo se da će utakmica na Poljudu pred punim stadionom odlučiti o našem prolasku u prvo pretkolo." - kazao je bivši kapetan Nenad Pralija.

Ćiro je novinarima koji su s Hajdukom otišli u Mađarsku kazao: "Čeka nas teško iskušenje, jaki su. No, mi smo bolji, spremni smo na to iskušenje. Naš najveći adut je fenomen hrvatskih igrača. Hrvati su najbolji nogometaši na svijetu. Mađarska se mašinerija ruši kada prođete, eliminirate, dva igrača. A to Grgurović i Kranjčar mogu."

Nakon što smo ga neuspješno pokušali kontaktirati, Miroslav Blažević sam nam se javio nakon završenog treninga.

Susretljivi trener Hajduka nam je rekao koju će momčad u srijedu poslati na travnjak stadiona Olah Gabor: "Kale, Granić, Žilić, Đolonga, Blatnjak, Bartulović, Kranjčar, Grgurević, Damjanović, Pralija i Bušić."

Pitali smo Ćiru kakva će biti taktika, naime igrači su prije polaska najavili da će se prvih 30 minuta držati, a onda krenuti po gol, na što je odvratio: "Nemaju oni šta izjavljivati. Napad odmah!"

O tome što misli kolika je prednost Hajduka s obzirom da se druga utakmica igra na Poljudu, Ćiro je za Index rekao: "Idemo po rezultat koji će nam u drugoj utakmici odgovarati."

"Naš je golman bolji. Također su bolji naša zadnja linija i centar. No, smatram da je njihov napad možda i opasniji od našeg." - usporedio je Miroslav Blažević momčadi.

"Znamo i njihov sastav: Bogdanović i Kerekeš su u napadu, i vrlo su opasni, iza njih je Šandor, njihov najbolji igrač, on je naš Kranjčar. Halmosi i Dombi su u vezi, iza njih Habi. U obrani su četvorica, Szatmari, Eger, Mate i Nikolov. Obrana im je najslabiji dio momčadi" - zaključio je "trener svih trenera".

Pročitajte više