Ćiro popušio cigarete, ali i Fifinu kaznu

TRENER nad trenerima mogao bi dobiti po prstima od strane Fife zbog svoje slabosti na nikotin. Kamere su ga, naime, tijekom kvalifikacijske utakmice u Istanbulu protiv Turske uhvatile na djelu, odnosno u trenutku kada je posegnuo za cigaretom. I to ne samo jednom, nego u četiri navrata. Iako je Miroslav Blažević najprije demantirao da je zapalio, protiv televizijske snimke nije imao previše argumenata pa je priznao svoju nestašnost.

Kako krovna europska nogometna organizacija među ostalim promiče nepušenje, a uživanje nikotina na klupi tijekom vođenja utakmica najstrože je zabranjeno, Blažević bi najvjerojatnije mogao biti kažnjen novčanom kaznom. No, šokantan tijek istanbulskog dvoboja i poraz nakon što je njegova momčad vodila protiv domaćina bili su prevelik psihološki pritisak da Blažević ne bi smirio živce nikotinskom dozom.

Zanimljivo je da je Blažević u više navrata najavljivao tijekom karijere da prestaje pušiti, a kao razlog je navodio zdravstvene probleme. Doktori su mu više puta savjetovali da se ostavi cigarete jer su mu pluća u zabrinjavajućem stanju, ali je ta žrtva očito za Ćiru prevelika.

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više