EURO 2020

Ćiro: Prosinečki je gospodin. Savez BiH treba odbiti njegovu ostavku

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

ROBERT PROSINEČKI je podnio ostavku poslije teškog poraza Bosne i Hercegovine kod Armenije (4:2) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. 

>>> ARMENIJA - BiH 4:2 Debakl Prosinečkog u kvalifikacijama za Euro

>>> Prosinečki podnio ostavku, više nije izbornik BiH

Prosinečki je bio izbornik BiH godinu i osam mjeseci, a njegovu ostavku za SportSport.ba prokomentirao je njegov nekadašnji izbornik u hrvatskoj reprezentaciji i Miroslav Ćiro Blažević, koji je i sam vodio Zmajeve od 2008. do 2009.  

"Sine moj, prvi put od tebe čujem za ostavku i jako mi je žao… Bio sam siguran da ćemo uspjeti s Robijem", započeo je Ćiro pa pohvalio Prosinečkog i izrazio nadu da do rastanka neće doći.

"On je inače gospodin, vjeruj meni. Ovo je bio gospodski potez. Nadam se da Begić i društvo neće prihvatiti ostavku jer nije smak svijeta", naglasio je Blažević.

Prosinečki je do sada vodio Bosnu i Hercegovinu u 18 utakmica te je ostvario sedam pobjeda uz šest remija i pet poraza. Reprezentaciju ostavlja na četvrtom mjestu skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo sa sedam bodova, dva manje od trećeplasirane Armenije, pet od drugoplasirane Finske te osam od vodeće Italije. 

Pročitajte više