Ćiro: Razočaran sam i utučen zbog petarde koju smo primili



IAKO je BiH osigurala nastup u dokvalifikacijama za SP, izbornik Miroslav Blažević bio je razočaran porazom 5:2 od Španjolske kod kuće. Kaže da se osjeća razočarano i utučeno.
> Video - Ćiro naglo prizemljen: Španjolska petardom kroz Zenicu

Blažević je na novinskoj konferenciji poslije utakmice pričao o razlozima poraza te smatra da je nesreća najveći krivac za takav ishod.

"Nismo imali koncentraciju kad smo bili bolji od gostiju. Vjerujem da ste svi razočarani kao i ja. Više od poraza bojao sam se žutih kartona, a na sreću prošli smo bez njih. Ovo bi nam trebala bitna škola za ono što slijedi", rekao je Ćiro.

Potom je objasnio zašto je, usprkos tome što je 11 igrača trebalo izbjegavati drugi žuti, izveo prvu postavu.

"Presudni i najveći razlog je što sam imao obvezu prema ovoj divnoj publici", naglasio je Ćiro.

Blažević je tad napomenu kako je presretan jer nitko nije dobio karton, pa se potom osvrnuo na taktiku i napomenuo da je igrao s četvoricom u vezi kako bi tamo zaustavio napade Španjolaca. Nije mu uspjelo, kao što nije želio izdvajati krivce.

"Ja bih rekao da nas je pobijedila jedna od najjačih momčadi na svijetu, ako ne i najjača. Kod prvog gola pogriješio je Supić, a sve je bilo iznenadno. Utučen sam i razočaran jer sam vjerovao da možemo biti dobri. Poraz je visok, no moramo ga iskoristiti da iz njega izvučemo pouke", zaključio je Ćiro.


U dokvalifikacijama bi Grčku ili Portugal


Pričao je Blažević o eventualnim protivnicima u dokvalifikacijama pa istaknuo kako bi volio izbjeći Francusku i Rusiju.

"Kad pogledam momčad Francuske, kažem si dajte svakog samo ne njih i Ruse. Možda bi nam najviše odgovarali Grci ili Portugalci."

Pročitajte više