Ćiro: Štimac je u ruke preuzeo vruć krumpir, trebat će mu puno sreće

BIVŠI izbornik hrvatske reprezentacije i aktualni trener Varteksa, Miroslav Ćiro Blažević, kazao je u razgovoru za Index kako mu je žao što je Blaž Slišković morao naprasno napustiti svoje mjesto, te dodao kako želi puno sreće Igoru Štimcu.

Na naš upit kako komentira odluku Uprave Hajduka da otpusti Blaža Sliškovića te na trenersku klupu postavi dosadašnjeg sportskog direktora Igora Štimca, Ćiro je u početku bio rezerviran, te kazao kako nije na njemu kao direktnom konkurentu za naslov prvaka da komentira odluke Uprave Hajduka.

"Mislim da bi bilo nespretno da ja to komentiram, ali svaki put mi je žao kad jedan moj kolega mora tako naprasno napustiti svoje mjesto. No, to je naša sudbina..." – kazao nam je Ćiro.

Pitali smo trenera Varteksa, koji je u subotu ubilježio vrijednu pobjedu nad Slaven Belupom, smatra li da je Štimac dovoljno stručan za preuzimanje trenerskog posla u osjetljivoj situaciji, kad je za Hajduk osvajanje prvenstva još uvijek vrlo upitno nakon serije loših igara.

"Sigurno da je Štimac uzeo vrlo vrući krumir u ruke, sve što mogu napraviti je poželiti mu puno sreće jer će mu itekako trebati. Bilo bi pretenciozno reći da će on taj posao raditi s lakoćom, jer posao izbornika nije isto što i trenerski posao, baš kao što posao sportskog direktora nije isto što i trenerski." – izjavio je Blažević za Index.hr.

"Ali, ja znam da je on talentiran, no u počeku njegove trenerske karijere veliku ulogu igrat će i sreća." – kazao je Ćiro, pa dodao kako je Štimac po svom profilu pravi vođa.

Pročitajte više