DOGOVOR HNS-a i HAJDUKA

Ćiro u Otvorenom: Varali smo Hajduk, ja to znam najbolje

Foto: HRT

"OVO JE povijesni sastanak. Sastančili bi i deset dana samo da dođemo do rješenja. Hvala Opari i Brbiću, bilo je burno, Split zastupa svoje, bilo je kontra mišljenja ali zajedno smo došli do stavova", rekao je u emisiji Otvoreno šef HNS-a Marijan Kustić, povodom današnjeg sastanka na Poljudu s delegacijom Splita i Hajduka i povratka reprezentacije u Split.

> DETALJI SASTANKA: Hajduk je već riješio pola problema s HNS-om 

"HNS je kao mafijaška organizacija" 

Na papiru, domaćin susreta bit će Grad Split, dok je Hajduk na pregovore ušao kao gost, a izašao u društvu Kustića, Tomislava Svetine, Damira Miškovića i Ante Kulušića. Već za 15 dana riješit će se neka od pitanja koja Hajduk muče već 15 godina, zaključak je današnjeg, stranačkog sastanka na Poljudu koji su vodili stranački kolege Opara i Kustić. Zato je u emisiji novinar iz Splita Damir Petranović s pravom iskontrirao Kustića i poručio:

"Podvala je da mi ne želimo reprezentaciju. HNS 20 godina ne dovodi reprezentaciju u Split jer to nekome odgovara, jer su korumpirana, autokratska organizacija koja djeluje kao mafijaška organizacija i Hajduk im je trn u oku jer je sve suprotno. Naravno da je ovo bio stranački sastanak, HNS tu nikada ne bi došao da nije bilo reprezentacije", objasnio je Petranović.

Kustić je poručio kako će vrijeme pokazati te da ova postava HNS-a želi šansu da riješi sve probleme. 

"Ovo nije ultimatum, nema ultimatuma, ovo su pitanja koja treba rješavati. Žao mi je što Hrvatska nije 20 godina tu igrala dovoljno", rekao je Kustić. 

> VIDEO: Sastanak na Poljudu trajao pet sati, HNS objavio: Veselimo se dolasku u Split 

> Predsjednik Hajduka: Mi nemamo drugi savez nego Hrvatski nogometni savez 

"Nisu smjeli marginalizirati Torcidu"

U emisiji je gostovao i Ćiro Blažević koji se uzbudio govoreći o Marijanu Kustiću. No Ćiro je kazao da neka lica sasvim sigurno nisu smjela danas doći na Poljud te da Torcida nije smjela biti marginalizirana.

"Vrijeme je da se mirimo. Hajduk je napravio ružnu stvar -  ucjenu. To je najgore što možeš napraviti. Mi ćemo sudjelovati u organizaciji, ali samo - ako. Hajduk je trpio nepravdu 15 ako ne i 20 godina, pojavio se bunt. Varali smo Hajduk, ja to znam najbolje", ispalio je Ćiro, bivši trener Hajduka, koji je gažu na Poljudu dogovorio kao trener Varteksa prije gostovanja u Splitu, u zadnjem kolu prvenstva 2005. godine. Izgubio je 6:0 i prešao u Hajduk.

"Sada se situacija želi normalizirati, što će nam liga bez Hajduka. Sastanak je imao grozan hendikep jer je Torcida bila marginalizirana. Tamo su bila lica koja nisu trebala doći, ali da bi postigli jedinstvo i normalu, vrijeme je da u Splitu oproste, a gospodin Kustić će napraviti sve da više ne bude prilike za ljutnju".

 

 

Pročitajte više