Ćiro: Za pojačanja nema novca, ali Hajduk ima mene

ĆIRO BLAŽEVIĆ od četvrtka preuzima "kormilo" Hajduka. Pred njim je izazov Lige prvaka i obrana naslova hrvatskog prvaka. Prema najavama, igrački kadar neće se bitno mijenati. Ono što Ćiru motivira je besparica i želja da ponovo dokaže svoj trenerski talent.

"Ne smijem biti zabrinut, veselim se ovom poslu u Hajduku. Dobio sam veliku hipoteku, a kad sam pred ovako zahtjevnim zadatkom onda sam najbolji. Ne smijem biti opušten i samozadovoljan, jer mogu zanemariti vitalne detalje. Iz ove momčadi moram izvući više od maksimuma." -rekao je Ćiro za Vjesnik.

Momčad se okuplja u četvrtak poslijepodne, a odmah nakon toga održat će se prvi trening. Prema najavama, Hajduk će treninge održavati dva puta dnevno, a sljedeći ponedjeljak putuju u Sloveniju.

"Rijeka želi osvojiti naslov prvaka i bit će nam najveći protivnik. Dovela je niz iskusnih igrača, a takvi prave rezultate. No, Hajduk ima mene - Ćiru." - objašnjava Ćiro svoju trenersku strategiju.

U Hajduku neće biti zvučnih pojačanja iz razloga što nema novca za dovođenje skupih igrača, a Ćiro je objasnio da zbog toga ne treba brinuti: "Ma ne brini se, sine, bit će to sve dobro. Ne mogu ja dirigirati kadar, njega dirigiraju financije, moje je da radim i stvaram, te da postojeći kadar pokušam uklopiti u pobjedničku koncepciju."

"Pa valjda sam ja u životu svojim rezultatima dokazao da stojim iza onog što obećavam. To je i razlika između mene i drugih." - rekao je Hajdukov trener za 24sata.

Hajdukov najjači adut, uz Ćiru, bit će i Niko Kranjčar, a i drugi Hajdukov reprezentativac Ivan Leko.

Varteksov igrač Goran Granić najvjerojatnije će od sljedeće sezone ponovo igrati pod Ćirinom trenerskom palicom, a za Slobodnu Dalmaciju je izjavio: "Nedostaje još samo konačan potpis. Kako sada stvari stoje, sve je dogovoreno, ali ipak pričekajmo još malo. Nije se jednom dogodilo da propadne i ono što se naizgled čini već riješenim."

"Izgleda kako je konačno sazrelo vrijeme da dobijem priliku u seniorskom pogonu. Bilo je već kontakata s Hajdukom i ranije, ali nisu bili toliko ozbiljni. Što ti znači doći u Poljud, ako ćeš biti dvadeseti igrač i odigrati pet minuta u cijeloj sezoni? Vjerujem da danas Hajduk može imati pravu korist od mene. I ovom prigodom sam rekao: ako najozbiljnije ne računate na mene, nemojte me ni dovoditi. Nema nikakvog smisla da stojim tu, a ne igram" - dodao je Granić.

U Hajdukovim planovima je i mladi igrača Zadra Jurica Buljat koji igra na poziciji desnog stopera. Uz njega, na popisu želja je i nogometaš Zrinjskog Brazilac Ricardo, a on igra na poziciji desnog bočnog.

No, predsjednik Hajduka Grgić rekao je da igrački kadar koji će u četvrtak okupiti - nije posljednja Hajdukova riječ, piše dnevni list 24sata.

Pročitajte više