Čitatelji Indexa izbacili šest igrača s Dalićevog popisa. Evo koga želite u momčadi

Foto: Profimedia

ZLATKO DALIĆ najavio je promjene u igračkom kadru hrvatske reprezentacije nakon poraza od Turske i Walesa. Hrvatska je tim porazima ugrozila šanse za izravan plasman na Europsko prvenstvo. 

Nekoliko igrača očajno je odigralo posljednje dvije utakmice, a mi smo vas u anketi pitali koje nove igrače Dalić treba pozvati i za koga više nema mjesta u reprezentaciji. 

U odnosu na Dalićev posljednji popis, izbacili ste čak šestoricu igrača. Više negativnih nego pozitivnih glasova dobili su golman Ivica Ivušić, stoper Domagoj Vida, lijevi bek Borna Barišić, krilni nogometaši Nikola Vlašić i Josip Brekalo te napadač Petar Musa. Najviše negativnih glasova dobili su Vida i Barišić, po više od pet tisuća.

Šarlija umjesto Vide, Melnjak umjesto Barišića, poziv Mišiću, povratak Pjace...

Umjesto Vide u reprezentaciji želite vidjeti Hajdukovog stopera Zvonimira Šarliju (više od pet tisuća pozitivnih glasova), a umjesto Barišića još jednog hajdukovca Darija Melnjaka (više od osam tisuća pozitivnih glasova). 

Smatrate i da Dalić konačno mora pozvati veznjaka Dinama Josipa Mišića (više od sedam tisuća pozitivnih glasova) te njegovog suigrača Martina Baturinu (sedam tisuća pozitivnih glasova). Novo ime na popisu bio bi i Luka Sučić (više od osam tisuća pozitivnih glasova). 

Navijači žele i povratak Marka Pjace u reprezentaciju (više od šest tisuća pozitivnih glasova), a u napadu umjesto Muse smatrate da treba biti pozvan Salzburgov Roko Šimić (više od šest tisuća pozitivnih glasova). 

Prema vašim glasovima, na poziciju trećeg golmana trebao bi biti pozvan Dominik Kotarski iz PAOK-a (više od četiri tisuće pozitivnih glasova), a na popis od 25 igrača, dok su ozlijeđeni Ivan Perišić i Mislav Oršić, mogao bi upasti Rijekin Marco Pašalić (više od pet tisuća pozitivnih glasova).  

Gvardiolu najveći broj glasova, Sučiću više nego Modriću

Najviše pozitivnih glasova u anketi dobili su Joško Gvardiol (više od 14 tisuća), Dominik Livaković (više od 11 tisuća), Martin Erlić (više od 11 tisuća), Borna Sosa (više od deset tisuća) i Josip Juranović (više od deset tisuća), a zanimljivo je što je Sučić dobio tisuću pozitivnih glasova više od kapetana Luke Modrića. 

Sve rezultate ankete možete pogledati ovdje:

Prema rezultatima ankete ispadaju iz reprezentacije: Ivica Ivušić, Domagoj Vida, Borna Barišić, Nikola Vlašić, Josip Brekalo i Petar Musa
Upadaju: Dominik Kotarski, Zvonimir Šarlija, Dario Melnjak, Josip Mišić, Martin Baturina, Marko Pjaca i Roko Šimić

Pročitajte više