hrvatska reprezentacija

Ovo je sastav Hrvatske koji bi čitatelji Indexa voljeli vidjeti protiv Cipra

Foto: Slavko Midžor / Pixsell

HRVATSKA reprezentacija u petak od 20:45 gostuje na Cipru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Kataru.

Momčad Zlatka Dalića u ponedjeljak u Splitu dočekuje Slovačku, a Hrvatska bi sa šest bodova iz ove dvije utakmice došla jako blizu plasmanu na SP. No ni uoči ovog ciklusa Dalić nije bez problema. Mislav Oršić i Ivica Ivušić otpali su zbog ozljeda, Domagoj Vida se tek oporavio, a Dejan Lovren u dogovoru s izbornikom nije došao na okupljanje pa će Dalić morati kemijati sa sastavom.

Dobra vijest je da se u momčad vratio Luka Modrić, koji je propustio prošli ciklus, a sutra će debitirati Josip Stanišić, koji bi na desnom beku mogao biti dugogodišnje rješenje. Mladi Bayernov bek igra odlično i Dalić će ga sigurno staviti od prve minute.

Najviše glasova dobio Marcelo Brozović

Ostale dvojbe izbornik ima u vezi i u napadu, a od sinoć ste na Indexu mogli birati tko bi, po vašem mišljenju, trebao igrati protiv Cipra. Oko golmana nije bilo previše dileme, tu je pobijedio Dominik Livaković.

U obrani su uvjerljivo najviše glasova dobili Borna Sosa, Josip Stanišić, Joško Gvardiol i Duje Ćaleta-Car. Dileme nije bilo ni u veznoj liniji, u kojoj su premoćno pobijedili Brozović, Kovačić i Modrić dok su prve opcije čitatelja Indexa u napadu Ivan Perišić, Marko Livaja i Andrej Kramarić. 

Igrač koji je dobio ukupno najviše glasova u anketi bio je Marcelo Brozović, za kojeg 9100 čitatelja smatra da treba biti u početnoj postavi.

Sastav Hrvatske po izboru čitatelja Indexa izgleda ovako:

Pročitajte više