City porazom s rezervama kod Southamptona ponudio svoje mjesto u LP rivalu Unitedu

Foto: Guliver Image/Getty Images

KOCKANJE se nije isplatilo Manuelu Pellegriniju; kako bi odmorio najbolje igrače za uzvrat polufinala Lige prvaka, koji u srijedu igra kod Reala (prva utakmica 0:0), na teškom gostovanju kod Southamptona u 36. kolu Premier League izveo je kombiniranu momčad.

Jako dobri Sveci to su iskoristili i pobijedili 4:2 predvođeni trostrukim strijelcem Sadiom Maneom te Dušanom Tadićem koji je tri gola namjestio.
 
Domaćin je prije isteka prvih pola sata vodio 2:0 golovima Longa i Manea, ali je na kraju poluvremena Kelechi Iheanacho smanjio. Mane je do sredine drugog dijela s još dva gola riješio ovu utakmicu neizvjesnosti, a Iheanacho je njegovim drugim golom postavio konačan rezultat.

Southampton tako ostaje u lovu na šesto mjesto i Bilićev West Ham, ali Hammersi imaju prednost od dva boda i jedne odigrane utakmice manje.
 
City je ovim porazom sebi zakomplicirao situaciju u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka iduće sezone. Jasno, ako prođe Real u polufinalu i pobjedi u finalu ove, onda će slaviti Pellegrinijevo odmaranje Aguera i društva na današnjoj utakmici.
 
Ali dok se to ne ostvari, spomenimo kako City sada na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u LP, ima četiri boda više od konkurenta, gradskog rivala Uniteda, ali Van Gaalova momčad ima utakmicu manje.
 
Također, City nakon uzvrata LP kod Reala, sljedeće nedjelje čeka težak prvenstveni okršaj s Arsenalom, koji mu neće bez borbe prepustiti treće mjesto što jamči izbjegavanje gnjavaže s pretkolom LP, dok United dva dana kasnije igra s West Hamom.
 
U svakom slučaju, luda završnica Premier League s nizom međusobnih obračuna klubova koji se bore za Ligu prvaka.

Pročitajte više