City zarađuje bogatstvo ako protiv njega za Barcelonu zaigra mladi Španjolac

Foto: Guliver Image/Getty Images

DENIS SUAREZ (22) prije tri godine prešao je iz Manchester Cityja u Barcelonu, a na današnjem derbiju Lige prvaka (20. 45 sati) ulaskom u igri za njegov aktualni klub, donijet će bogatstvo bivšem.

Jer kada je u ljeto 2013. španjolski veznjak za 1.6 milijuna eura odštete City mijenjao Barcom, ugovorom je predviđeno niz bonusa engleskom klubu vezanih za broj Suarezovih nastupa za katolonski klub.

Te klauzule još uvijek vrijede, bez obzira što je u međuvremenu Barcelona prodala igrača Villarrealu, da bi ga prošlog ljeta otkupila.
 
Među njima je i ona o 800 tisuća eura, koliko Barcelona mora platiti Cityju za svakih deset utakmica koje Suarez odigra za prvu momčad Blaugrane (sve do njegove 100. utakmice za Barcu), a s obzirom da je ove sezone devet puta nastupio za prvaka Španjolske, deseti bi mogao biti protiv njegovog bivšeg kluba, koji će tako zaraditi iznos značajan čak i za tako bogat klub kao što je City.
 
Ova opcija je realna, jer Saurez je ušao u igru s klupe na zadnje četiri utakmice Barcelone.

Ako se ispune i ostale klauzule ugovora sa Cityjem, Barca bi na kraju mogla Cityju za Suareza platiti 13.65 milijuna eura, što je gotovo deset puta više od onog koliko je iznosila temeljna odšteta za njega.

Pročitajte više